Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ο Σ. Χατζηγάκης για τις ανακατατάξεις στον κόσμο


Ο τρικαλινός βουλευτής και πρώην υπουργός κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Κινεζικής Πρεσβείας


Κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα με θέμα «Αρχαίος πολιτισμός και εκσυγχρονισμός» ήταν την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της Κινεζικής Κυβέρνησης και αξιωματούχων αυτής, ενώ ο τρικαλινός πολιτικός με το πέρας της ομιλίας απάντησε σε πολλά ερωτήματα των παριστάμενων.

«Ελλάδα και Κίνα» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Χατζηγάκης «είναι δύο χώρες, δύο λαοί. Είναι δύο διαφορετικά μεγέθη. Βρίσκονται τόσο μακριά (γεωγραφικά). Έχουν, όμως, πολλά κοινά στοιχεία. Δύο λαοί, των οποίων ο πολιτισμός είναι δυό από τις κεντρικές πύλες στον οίκο του ανθρώπου. Δεν είμαστε, βέβαια, οι μόνες πύλες.

Γιατί δεν θα μπορούσε κανείς να διαγράψει την συνεισφορά και άλλων μεγάλων πολιτισμών. Είμαστε, όμως, οπωσδήποτε οι κεντρικές πύλες αναφοράς. Οι Έλληνες είναι βασικό κύτταρο στη συνείδηση του Ευρωπαίου.

Οι Κινέζοι βρίσκονται στο κέντρο της συνολικής συνείδησης της Ανατολής. Έλληνες και Κινέζοι, έχουμε αφήσει υψηλού επιπέδου κληρονομιά στην ανθρωπότητα. Με έργα κεραμικής. Με αγάλματα και άλλα έργα εικαστικά. Αλλά και με στοχαστικούς ποιητές και φιλοσόφους».

«Η Δύση σήμερα ανακαλύπτει, για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει στα ανατολικά της ένα μεγάλο κράτος.

Μία αυτοκρατορία» συνέχισε ο κ. Χατζηγάκης: «Η αυτοκρατορία αυτή διαθέτει κουλτούρα και ιστορία. Διαθέτει, επίσης, και πειθαρχία και οικονομική ευρωστία. Συνεπώς, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θεωρώ, ότι όποιος ασχολείται με την Κίνα σήμερα, ασχολείται με το αύριο της ανθρωπότητας. Το μέλλον της χώρας αυτής δεν αφορά μόνο στο λαό της. Αφορά σε όλο τον κόσμο».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου