Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Συνεδρίασε σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων

Στις 11 το πρωί συνεδρίασε σήμερα Τρίτη το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής κρίσης.


Παρόλα αυτά και αφού το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά αποφασίστηκε ομόφωνα από τους νομαρχιακούς συμβούλους, οι συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου να γίνονται τις βραδινές ώρες και να χαριστούν οι αντιμισθίες.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Τσέλιος πρότεινε να αναλάβει την ευθύνη το προεδρείο για να γίνονται οι συνεδριάσεις βράδι και όχι πρωί όπως λέει ο νόμος. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ζιανός τόνισε ότι κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να αφήσει την δουλειά του και να συμμετέχει στη συνεδρίαση του νομαρχιακού όταν γίνεται πρωινές ώρες, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αγγελάκης ανέφερε «να αποποιηθούμε των αποζημιώσεων, να απευθυνθούμε στην ΕΝΑΕ και οι συνεδριάσεις να γίνονται και πάλι βράδι.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Τρικάλων υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος Νόμος δημιουργεί πολλά προβλήματα χωρίς να μειώνει ουσιαστικά τις δαπάνες. Ανέφερε ότι στην ΕΝΑΕ επικρατεί δυσαρέσκεια και τόνισε ότι πλέον η κυβέρνηση δεν ασχολείται με την αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού και απαξιώνουν εν ζωή έναν θεσμό.

Όσον αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης, τα τρία πρώτα ήταν η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Δήμων για κατασκευή λιμνοδεξαμενών και χώρου αναψυχής. Πιο συγκεκριμένα σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Α. και Δήμου Κόζιακα για κατασκευή λιμνοδεξαμενής στο Δ.Δ. Πρίνος, σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Α. και Δήμου Φαλώρειας για κατασκευή λιμνοδεξαμενής στο Δ.Δ. Διαλεκτού και σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Α. και Δήμου Παληοκάστρου για διαμόρφωση και ανάδειξη χώρου αναψυχής στη θέση «Ξεκαρφώματος» του Δ.Δ. Λιοπράσου.

Τα δύο πρώτα ψηφίστηκαν από όλους τους νομαρχιακούς συμβούλους εκτός από τον νομαρχιακό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Διαμαντή, ενώ το τρίτο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το τέταρτο θέμα είχε να κάνει με την έγκριση δαπάνης και σύναψη προγραμματικής σύμβασης για λειτουργικά έξοδα ΠΑΣΕ και το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα, το πέμπτο θέμα ήταν η τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ το οποίο δεν το ενέκρινε η ελάσσονος αντιπολίτευση και το τελευταίο θέμα ήταν η προσθήκη έργου στη ΣΑΝΑ/3 Τροποποίηση Ν.Α. έτους 2010 το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου