Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Παραστάσεις Καραγκιόζη στα Τρίκαλα από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών Πέμπτη & Παρασκευή, 5.30 μ.μ.


To Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»,   πραγματοποιεί παραστάσεις Καραγκιόζη κάθε Πέμπτη & Παρασκευή, 5.30 μ.μ., στη μόνιμη στέγη Βασίλη Τσιτσάνη 48, (Πρώην Στρατόπεδο Παπαστάθη).  Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.







Ο εμψυχωτής κ. Νίκος Τζίκας, παρουσιάζει έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο που χρόνια και χρόνια ανώνυμοι και επώνυμοι καραγκιοζοπαίχτες έχουν δημιουργήσει, αλλά και νέες εμπνευσμένες συνθέσεις που βάζουν τον Καραγκιόζη στο σήμερα, να αφουγκραστεί τα προβλήματα, να νιώσει τα όνειρα και να εκφράσει τις ελπίδες του σύγχρονου έλληνα.

Συνεχίζει έτσι επάξια την παράδοση του έλληνα Καραγκιόζη που αποτελεί ένα ξεχωριστό  είδος λαϊκού θεάτρου και εξακολουθεί να συγκινεί ακόμα και σήμερα.   Οι παλιότερες γενιές θυμούνται και οι νεώτεροι αγαπούν το γνήσιο αυτό νεοέλληνα ήρωα που εκφράζει ένα ολόκληρο λαό, ταυτίζεται με τις περιπέτειες και τα πάθη του,  νιώθει την αγωνία του και με την εξυπνάδα του βρίσκει λύσεις στα δύσκολα.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δουν τις φιγούρες, τον τρόπο χειρισμού τους και να παρακολουθήσουν το ζωντάνεμά τους στα χέρια του Καραγκιοζοπαίκτη. Κάθε παράσταση είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά καθώς τους δίνεται να συμμετέχουν ενεργά  στην εξέλιξη της ιστορίας,  να ταυτιστούν με τον ήρωα και να ζήσουν τις περιπέτειές του.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου