Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αντίο Α1 - Ο ΑΣ Τρίκαλα έχασε στο Περιστέρι και αποχαιρέτησε την κατηγορία


Τελικά... όλα τα ωραία, φτάνουν κάποτε σε ένα τέλος. Έτσι και η πορεία του ΑΣ Τρίκαλα στην Α1 η οποία έφτασε σήμερα στο τέλος της.



Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ δεν μπόρεσαν να προβάλουν καμία αντίσταση στο Περιστέρι απέναντι στην ομάδα των Δυτικών Προαστείων και ηττήθηκαν με 96-76 αποχαιρετώντας τη μεγάλη κατηγορία.




Από το 1ο λεπτό φάνηκε πως ο ΑΣΤ δεν ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος για να τα βγάλει πέρα με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ουσιαστικά η αναμέτρηση είχε χαθεί απο τα αποδυτήρια καθώς οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ μπήκαν "μαγκωμένοι" στο παρκέ κι οι γηπεδούχοι, που ως συνήθως παρουσιάζονται ιδιαιτέρως δυνατοί στο "Α. Παπανδρέου", το εκμεταλλεύτηκαν!

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ξέφυγε από νωρίς στο σκορ χάρις στο δίδυμο Μπράμος-Νέλσον, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +14 (25-11), με τους φιλοξενούμενους να... σπάνε τα καλάθια έχοντας 2/12 σουτ εντός πεδιάς στο ίδιο διάστημα.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ντέιβιντ Γιανγκ κι ο Μίχα Ζούπαν ήταν αυτοί που με προσωπικά καλάθια επέτρεψαν στα Τρίκαλα να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Ο Νέλσον, όμως και τα επιθετικά ριμπάουντ (8 ως το ημίχρονο) κράτησαν το Περιστέρι μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά, που έφτασε και τους 17 πόντους.


Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν το παιχνίδι καθώς η παραμονή τους στην κατηγορία συνδυαζόταν μόνο με νίκη! Η άμυνα τους, ωστόσο, δεν ήταν ικανή να "γυρίσει" το ματς περισσότερο από το 45-31, έστω κι αν η αστοχία των "κυανοκίτρινων" από τα 6.25 (1/9) λειτούργησε υπέρ τους.


Η... ωριαία καθυστέρηση στην έναρξη της επανάληψης (σ.σ επειδή έσπασε το ταμπλό στο Ελληνικό αποφασίστηκε τα υπόλοιπα παιχνίδια να "παγώσουν" για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο σε όλα τα γήπεδα την ίδια στιγμή) δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, που ξεκίνησαν με δύο συνεχόμενα τρίποντα (Μπράμος και Παπανικολόπουλος) αποκρούοντας έτσι την αντεπίθεση των Τρικάλων.

Ο Ντέιβιντ Γιανγκ, ωστόσο, δεν... παρέδιδε τα όπλα, παρά το 58-39. Αντίθετα με προσωπικές ενέργειες και με τη βοήθεια του Μαρκ Ντίκελ έφερε την ομάδα ξανά κοντά στο σκορ (70-57), πριν γίνει το 72-57 στη λήξη της τρίτης περιόδου, το οποίο "διαμόρφωσε" ο Σπένσερ Νέλσον και τα επιθετικά ριμπάουντ!


Το μόνο που κατάφεραν τα Τρίκαλα στην τελευταία περίοδο ήταν να μειώσουν στους 11 (72-61), πριν ακολουθήσει ένα επιμέρους 16-3 μέσω της γραμμής των προσωπικών (88-64 στο 37') που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το τελικό 96-76, που ουσιαστικά σήμαναν τον υποβιβασμό των Τρικάλων, τα οποία ισοβάθμισαν με τον Ηλυσιακό, ο οποίος όμως υπερτερεί στο goal average.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 45-31, 72-57, 96-76
Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 13, Αγαδάκος 2, Παπανικολόπουλος 11 (1), Β. Μάντζαρης 11, Μπράμος 16 (2), Μαργαρίτης 2, Δεληγιάννης 2, Ψαρόπουλος 4, Τσιάκος 7, Νέλσον 28 (1).
Τρίκαλα (Θανάσης Γιαπλές): Γκιζογιάννης, Σίμτσακ, Προδρόμου, Νοέας, Κατσαρές 1, Τσαϊρέλης 5, Αποστολίδης 7, Γιανγκ 37 (2), Μαρμαρινός 3, Ζούπαν 14, Σακελλαρίου, Ντίκελ 9 (3).



Ένσταση απο τον ΑΣ Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα αποχαιρέτησαν την Α1 αλλά αυτή η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πέρασε, ήδη, στην ιστορία. Αιτία το σπασμένο ταμπλό στο Ελληνικό και οι διαδοχικές καθυστερήσεις στα τρία παιχνίδια όπου παιζόταν η παραμονή στην κατηγορία. Η παρέμβαση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Β.Οικονομίδη, ήταν καταλυτική αλλά έσωσε μόνο τα προσχήματα.


Στην προθέρμανση του αγώνα ΑΕΚ-Ηλυσιακού, που όπως τα ματς Περιστέρι-Τρίκαλα και Πανιώνιος-Καβάλα ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 5μμ, ο Σταύρος Τουντζιαράκης έσπασε το ταμπλό.

Μέχρι να αντικατασταθεί το ταμπλό (του ολυμπιακού κλειστού) του Ελληνικού πέρασαν 54 λεπτά, αφού το ματς ήταν να ξεκινήσει στις 17:00 και το τζάμπολ έγινε, τελικά, στις 17:54!

Όταν ξεκίνησε ο αγώνας, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ηλυσιακός είχαν μια σαφή εικόνα για το τι γινόταν στα άλλα δυο ματς όπου υπήρχαν ομάδες υποψήφιες για τον υποβιβασμό. Στο Περιστέρι οι γηπεδούχοι προηγούνταν των Τρικάλων με 45-31, ενώ ο Πανιώνιος ήταν μπροστά 46-39 κόντρα στην Καβάλα.

Κάτι τέτοιο δημιουργούσε διαφορετικά δεδομένα για τη μάχη της παραμονής της Α1 αφού οι αγώνες ορίστηκαν την ίδια ώρα ώστε να αποφευχθεί ακριβώς ό,τι πήγε να γίνει. Να είναι γνωστά τα αποτελέσματα δυο ματς και να παίζεται ένα τρίτο.

Μπροστά στον κίνδυνο πλήρους γελοιοποίησης, επενέβη ο ΕΣΑΚΕ. Με τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου της λίγκας Β.Οικονομίδη, δόθηκε εντολή τόσο στο Περιστέρι, όσο και στη Ν.Σμύρνη να ξεκινήσουν οι αγώνες μόλις ...τελειώσει το ημίχρονο του αγώνα της ΑΕΚ!

Αυτό σήμαινε καθυστέρηση της έναρξης των δευτέρων ημιχρόνων κατά σαράντα λεπτά, τουλάχιστον. Μια απόφαση που αποκατέστησε τις ισορροπίες, δημιούργησε ωστόσο άλλα ... κενά, καθώς οι κανονισμοί δεν προβλέπουν τέτοια κωλυσιεργία.

Ένσταση τα Τρίκαλα

Προφανώς η παρέμβαση Οικονομίδη έλυσε τα χέρια των διαιτητών να αποφασίσουν την καθυστέρηση της έναρξης της τρίτης περιόδου, ωστόσο τα Τρίκαλα δεν έχασαν την ευκαιρία να προσβάλλουν με ένσταση το γεγονός και να διεκδικήσουν εκτός γηπέδου την παραμονή τους στην κατηγορία!

Ο πρόεδρος της θεσσαλικής ΚΑΕ, Γιώργος Γιαννούλας δήλωσε στην ΕΡΤ: "Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Εμείς ξέραμε πως θα γίνονταν έκτροπα στο Ελληνικό"

Τελικά, οι αγώνες που ξεκίνησαν στις 5μμ και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 8μμ, βρήκαν τα Τρίκαλα μετά την ήττα τους στο Περιστέρι (96-76) να υποβιβάζονται στην Α2. Ο Πανιώνιος (νίκησε την Καβάλα 69-67, οι ηττημένοι παρέμειναν στην κατηγορία) και προκρίθηκε στα πλέι-οφ, ενώ σώθηκαν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ηλυσιακός (64-63).




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου