Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Στήριξη των Τρικάλων στη Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα»


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό κινηματογράφο της πόλης, η εκδήλωση για την Ελληνική Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα»


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Γάζα ερχόμαστε» των Καλογερόπουλου – Καρυπίδη το οποίο πήρε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αναφέρεται στην επιτυχημένη αποστολή στη Γάζα το 2008.


Ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Γιάννη Καρυπίδη και τον Τάκη Πολίτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Διεθνούς Αποστολής κατά την οποία αναπτύχθηκε το σκεπτικό του όλου εγχειρήματος ,οι δυσκολίες και οι συντονισμένες προσπάθειες όλων για την επιτυχία του αλλά και η ανάγκη υποστήριξης του, από όλους μας .

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, για συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, αλλά και ενίσχυση της αποστολής , η οποία με σκάφη και επιβάτες από πολλές χώρες θα πλεύσει στα μέσα Του Μάη στη Λωρίδα της Γάζας.

Στόχος της αποστολής είναι να σπάσει η πολιορκία , να ανοίξει τα σύνορα της Παλαιστίνης στη Μεσόγειο και να μεταφέρει στον ηρωικό και μαρτυρικό λαό της, υλική βοήθεια ( δομικά υλικά , ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό , εκπαιδευτικό υλικό ) αλλά και μήνυμα αλληλεγγύης από τους λαούς της γης. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας και επίσης συγκεντρώθηκαν 645 Ευρώ από κουπόνια που διατέθηκαν.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας αλλά και εκπρόσωποι της Τ.Α. και φορέων όπως, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος, ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θανάσης Τσιάρας και Χρυσάνθη Δαλκαφούκη, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Χρήστος Τόλιος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γεώργιος Καπέλος.

Από την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ ο Δημήτριος Καπέλας,, από την ΕΛΜΕΤ ο Χρήστος Κωνσταντός, από την ΚΕΑΔΕΑ η Τζένη Βαρδούλη.

Η Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου