Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η «Φθινοπωρινή Ιστορία» του Αλεξέι Αρμπούζωφ στα Τρίκαλα


Την Παρασκευή 30 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων για 2 παραστάσεις: Απογευματινή 6.30΄ μ.μ. & Βραδυνή στις 9.15΄ μ.μ.



Τη Φθινοπωρινή Ιστορία του Αλεξέϊ Αρμπούζωφ σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μιχαλακοπούλου, που γνώρισε πολύ μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία στο θέατρο ΑΛΜΑ, στην Αθήνα, παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 o Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων


Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με την Κατερίνα Μαραγκού, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που ύμνησαν οι κριτικοί και λάτρεψε το κοινό.
Το αριστούργημα του Αλεξέι Αρμπούζωφ, «Φθινοπωρινή Ιστορία» ανεβαίνει σε απόδοση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Μια σημαντική θεατρική στιγμή από δύο μεγάλους πρωταγωνιστές!

Πρόκειται για την τρυφερή ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων, που συναντιούνται σε ένα παραλιακό θεραπευτήριο στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά και στις αρχές του φθινοπώρου της ζωής τους. Ο χειρούργος Ροντιόν έχει χηρέψει από τη γυναίκα που λάτρευε και είναι διευθυντής του θεραπευτηρίου.

Η Λύντια έχει ζήσει αλλεπάλληλους χωρισμούς από τους συντρόφους και τους συζύγους της και είναι φιλοξενούμενη στο θεραπευτήριο.
Μοναχικός και ερμητικά κλεισμένος στον εαυτό του ο Ροντιόν, εξωστρεφής και τρυφερή προς όλους η Λύντια.


Από τις πρώτες συναντήσεις τους δημιουργείται μια περίεργη χημεία ανάμεσα σε αυτό το αντιφατικό δίδυμο: με συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν, λεπτό χιούμορ και οξυδερκείς διαλόγους οι δύο ήρωες αρχίζουν να φτιάχνουν γέφυρες μεταξύ τους, γιατί συναισθάνονται ότι μόνη λύση στην εσώτερη αναταραχή καθενός αποτελεί η συμπληρωματική παρουσία του άλλου.

Ο Ροντιόν και η Λύντια αφήνονται να παρασυρθούν στα νερά ενός φθινοπωρινού ποταμού, όχι ορμητικού όπως την άνοιξη, όχι παγωμένου όπως το χειμώνα, ενός ποταμού γαλήνιου, όπως οι ώριμες και ήρεμες καρδιές τους.

Ο Αλεξέι Αρμπούζωφ είναι ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς της Μεταπολεμικής Ρωσίας (τότε Σοβιετικής Ένωσης) που το έργο τους έχει ξεπεράσει τα όρια της πατρίδας τους. Ειδικότερα δε, η « Φθινοπωρινή Ιστορία» έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στις κυριότερες σκηνές της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΑΠΟΔΟΣΗ : Ερρίκος Μπελιές
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ιωάννα Μιχαλακοπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Γιώργος Πάτσας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Νίκος Καβουκίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ : Ευανθία
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΑΠΟΔΟΣΗ : Ερρίκος Μπελιές
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ιωάννα Μιχαλακοπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Γιώργος Πάτσας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Νίκος Καβουκίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ : Ευανθία Ρεμπούτσικα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Στο Λογιστήριο του Π.Ο.Δ.Τ. καθημερινά 10.00-13.00, τηλ:2431078352

Γενική είσοδος: 23ευρώ
Φοιτητικά, Μαθητικά: 17ευρώ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου