Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Παιχνίδια στο ποτάμι από τον ΣΟΧΤ και τον Δήμο Τρικκαίων


Εκδήλωση που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος «Παιχνίδια στο Ποτάμι» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων.



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει παρουσίαση αθλημάτων που έχουν σχέση με ποτάμια (και όχι μόνο) αφορά και τα δύο ποτάμια που διαρρέουν την πόλη των Τρικάλων, δηλαδή στον Ληθαίο και στον Αγιαμονιώτη.


Συγκεκριμένα, τα αθλήματα που θα παρουσιαστούν είναι: το κανόε καγιάκ, το φλάιν φοξ, η τοξοβολία, η αναρρίχηση και το ρόλερ σκι. Η παρουσίαση θα γίνει στο τμήμα του Ληθαίου ποταμού από την κεντρική γέφυρα μέχρι και πριν από την γέφυρα του Ασκληπιού.

Οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων όσον αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αγάπη και φροντίδα των ποταμιών στα Τρίκαλα.





Επίσης πραγματοποιούνται στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων σύμφωνα με την οποία κάθε σχολείο της πόλης αναλαμβάνει να φροντίζει και να καθαρίζει ένα μέρος των ποταμών της πόλης μας.

Γενικό σύνθημα στις εκδηλώσεις αυτές είναι το «Προστατεύω τη Φύση - Φροντίζω τα Ποτάμια», σύνθημα που αναμένεται να γίνει πράξη από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου