Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

PINDOS EXPLORER - Γραφείο οικοτουρισμού - Γνωρίστε την Κεντρική Ελλάδα (Μετέωρα – Περτούλι – λίμνη Πλαστήρα)


3ήμερα και 4ήμερα εκδρομικά προγράμματα για συλλόγους, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου , για την Άνοιξη και Καλοκαίρι του 2010.





Το γραφείο PINDOS EXPLORER στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, έχει σχεδιάσει και σας προτείνει 3 – 4 ήμερα εκδρομικά προγράμματα για συλλόγους , στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου , για την Άνοιξη και Καλοκαίρι του 2010.

Στα προγράμματα αυτά συνδυάζονται πολιτιστικές , θρησκευτικές, και οικολογικές ξεναγήσεις , και υπαίθριες δραστηριότητες , που υλοποιούνται από εξειδικευμένα στελέχη του γραφείου μας και δεν περιοριζόμαστε απλά στην μετακίνηση και τη διαμονή σας

Παράλληλα φροντίζουμε να σας παρέχουμε πάντα τις καλύτερες ταξιδιωτικές υπηρεσίες στις καλύτερες τιμές.

Το γραφείο μας δεν συμπεριλαμβάνει στις προσφορές του την μετακίνησή σας με τουριστικά λεωφορεία, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τον τοπικό σας συνεργάτη λεωφορειούχο που ήδη συνεργάζεστε. Παρόλα αυτά μπορούμε , αν το επιθυμείτε να σας εξασφαλίσουμε εμείς και το λεωφορείο σας .
Στο πρόγραμμα, σας παρουσιάζουμε μία περιληπτική – ενδεικτική πρόταση 3ήμερου εκδρομικού προγράμματος στη Δυτική Θεσσαλία (Νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας).

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα και αναλυτικότερα προγράμματα και προτάσεις

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΙΝΔΟ
(Μετέωρα – Περτούλι – λίμνη Πλαστήρα)

1η ΗΜΕΡΑ : Στη σκιά των πέτρινων γιγάντων.

Αναχώρηση από τη βάση σας με προορισμό την Καλαμπάκα , όπου θα αφιχθούμε το μεσημέρι.
Προαιρετικό γεύμα σε ταβερνάκι στο παραδοσιακό οικισμό Καστράκι και συνεχίζουμε για τα Άγια Μετέωρα. Θα ξεναγηθούμε από πιστοποιημένο ξεναγό του γραφείου μας στην Ιερά Μονή μεγάλου Μετεώρου με τα ανεκτίμητα κειμήλια και τη μαγευτική θέα προς την κοιλάδα του Πηνειού. Περιήγηση με το λεωφορείο στους βράχους και επιστροφή στην Καλαμπάκα για να τακτοποιηθούμε σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
Το βράδυ θα ξεναγηθούμε στην όμορφη πόλη με τα πολλά σιντριβάνια και θα δειπνήσουμε προαιρετικά σε γραφική ταβέρνα .




Φωτογραφία από την οικοξενάγηση στο Πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου που διοργάνωσε η Pindos Explorer για το Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών ,το Σάββατο 17-4-2010
Τοποθεσία: ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ









2η ΗΜΕΡΑ : Τα πέτρινα γεφύρια και τα παρθένα δάση του Κόζιακα

Αναχωρούμε το πρωί για την Πύλη όπου ο οικοξεναγός του γραφείου μας θα μας γνωρίσει το πέτρινο γεφύρι «Καμάρα» του 1514.
Μετάβαση στη συνέχεια στο φαράγγι της Παλαιοκαρυάς για να γνωρίσουμε ένα ακόμη υπέροχο πέτρινο γεφύρι μπροστά από εντυπωσιακό καταρράκτη.
Άφιξη στα αλπικά λιβάδια Περτουλίου σε υψόμετρο 1.150 μέτρα και έναρξη οικολογικής ξενάγησης μέσα στο πανέμορφο δάσος.
Ακολουθώντας τον δασοπόνο οικοξεναγό μας θα περπατήσουμε στα μονοπάτια όπου ο Ασκληπιός πριν από 3.200 χρόνια συνέλεγε τα θαυματουργά του βότανα. Θα γνωρίσουμε τοπία φυσικής ομορφιάς , σπάνια φαρμακευτικά και αρωματικά βότανα , μανιτάρια, αγριολούλουδα αλλά και παράξενα ζώα όπως οι αλπικοί τρίτωνες και οι βομβητές. Απολαμβάνοντας ένα ρόφημα βοτάνων της Πίνδου με μέλι και κουλουράκια , θα πληροφορηθούμε από επίσημο τοπικό συνεργάτη του Αρκτούρου, για τις καφέ αρκούδες της Πίνδου και τους λύκους ου ζουν στα δάση της περιοχής. Τέλος θα δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην τοξοβολία που θα διοργανώσει το γραφείο μας, για την υπαίθρια διασκέδασή μας.
Γεύμα στο γραφικό ορεινό Περτούλι και επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην Ελάτη
Για τον απογευματινό μας καφέ .
Το βράδυ θα μεταβούμε στα Τρίκαλα όπου θα ξεναγηθούμε στην παλιά πόλη με τα «στενά του Σακαφλιά» και τον πανέμορφο Ληθαίο ποταμό, θα δειπνήσουμε προαιρετικά στην γραφική συνοικία «παλιά μανάβικα» ή θα διασκεδάσουμε σε κάποιο από τα δεκάδες νυχτερινά μαγαζιά της πόλης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ΗΜΕΡΑ : Στους αντικατοπτρισμούς της λίμνης Πλαστήρα.

Αναχώρηση μέσω Μουζακίου και της οροσειράς των Αγράφων, για τις Δυτικές ακτές της λίμνης Πλαστήρα.
Στάση για καφέ σε παραλίμνιο κεντράκι στην άκρη της λίμνης και στη συνέχεια αναχωρούμε μέσω των γραφικών χωριών Νεοχώρι και Μπελοκομήτη , για το επιβλητικό φράγμα Ν. Πλαστήρα..
Στάση για μία σύντομη ενημέρωση στο κέντρο πληροφόρησης της ΔΕΗ και συνεχίζουμε για τις Ανατολικές δασωμένες ακτές και την πλάζ Λαμπερού όπου μπορούμε να γευματίσουμε προαιρετικά σε ταβέρνα.
Αναχώρηση για την επιστροφή στη βάση μας μέσω Καρδίτσας .

Τιμή κατ’ άτομο : από 75 € σε δίκλινο δωμάτιο επιλεγμένου ξενοδοχείου 3***, επιβάρυνση 30 € σε μονόκλινο. (το τελικό κόστος καθορίζεται από το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά που συνεργάζεται το γραφείο μας)


Προσφέρονται :
• 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
• Προσφορά ροφήματος με κουλουράκια στο δάσος
• Όλος ο εξοπλισμός τοξοβολίας και εκπαιδευτές.
• Πιστοποιημένος ξεναγός των Μετεώρων.
• Δασοπόνος οικοξεναγός για τη δεύτερη και Τρίτη ημέρα.
Δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά σας με τουριστικό λεωφορείο , το οποίο αποτελεί δική σας επιλογή.



PINDOS EXPLORER - Γραφείο οικοτουρισμού
Τηλ: 24310 77267 Fax : 24310 77248
Mob: 69 72424447
E: info@pindos-explorer.gr Επίσημος συνεργάτης του Αρκτούρου
W: http://www.pindos-explorer.gr για την Κ. Ελλάδα







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου