Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Για παράπονα στον...Δήμαρχο !


Αντέδρασαν έντονα οι Τρικαλινοί επαγγελματίες για διαφήμιση πολυεθνικής. Εισέβαλλαν χθες το πρωί στο δημαρχείο Τρικάλων στη συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής


Εισβολή επαγγελματιών είχαμε χθες το πρωί στο δημαρχείο Τρικάλων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για εξέταση αιτήματος της δημαρχιακής αρχής για διαφημιστική προβολή της πολυεθνικής εταιρείας, ΙΚΕΑ, στο χώρο της πλατείας όπου δίπλα στεγαζόταν το παλαιότερα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Οι επαγγελματίες μπήκαν στο χώρο του δημαρχείου την ώρα που συνεδρίαζε η αρμόδια επιτροπή, έχοντας αιφνιδιάσει τα μέλη της.
Αίτημα
Πιο αναλυτικά το Σωματείο Επιπλοποιών-Ξυλουργών ν. Τρικάλων μέσω του προέδρου του κ. Σκανδάλη, ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τη στιγμή που τα Τρικαλινά μαγαζιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα, ο τζίρος κάθε μέρα πέφτει και πολλά οδηγούνται σε κλείσιμο και με απολύσεις προσωπικού.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Τρικάλων. Σε επιστολή υπογράμμισε τα παρακάτω:
«Ύστερα από πολλές διαμαρτυρίες των συναδέλφων επιπλοποιών - ξυλουργών του Νομού μας και από πληροφορίες που έχουμε και εμείς ότι προτίθεστε να ενοικιάσετε το χώρο της πλατείας του πρώην ΚΤΕΛ του Νομού μας σε Πολυεθνική εταιρεία για εκθεσιακό χώρο σας δηλώνουμε ότι η απόφαση αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και σε συνεργασία με το Σωματείο επιπλοποιών και τον Εμπορικό Σύλλογο θα αντιδράσουμε δυναμικά.


Είναι λυπηρό σε μια τέτοια οικονομική κρίση να διαφημίζουμε τις Πολυεθνικές και τα μικρομάγαζα της πόλης μας να δίνουν μάχη να κρατηθούν στα πόδια τους.
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στην πιο δύσκολη οικονομικά εποχή και δεν πρέπει να φεύγει από την πόλη μας ούτε ένα Ευρώ».

Τη διαμαρτυρία τους όμως εξέφρασαν και οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστηματαρχών της περιοχής Τρικάλων επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο σε εποχές κρίσης που οι κατά τόπους αρχές προσπαθούν να στρέψουν το καταναλωτικό κοινό των πόλεων στην τοπική αγορά, η Δημοτική Αρχή της πόλης μας να επιτρέπει τη δημιουργία έκθεσης υπερκαταστήματος ευθέως ανταγωνιστικού στην πλειονότητα των τοπικών καταστημάτων και μάλιστα άλλης πόλης.


Δηλώσεις
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος ανέφερε πως
«υπήρχε πρόταση από ένα διαφημιστικό γραφείο για να προωθήσει μια προβολή του ΙΚΕΑ στα Τρίκαλα, τοποθετώντας ένα κοντέϊνερ 3Χ5, ένα γυάλινο μικρό δωμάτιο που μέσα θα είχε κάποια έπιπλα» για να εξηγήσει:
« Αν και ζητήθηκε αρχικά η κεντρική πλατεία για αυτή τη διαφήμιση, όπου η δημαρχιακή επιτροπή είπε όχι, μετά συζητήθηκε η επιλογή της πλατείας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Η δημαρχιακή επιτροπή είπε εκτός της κ. Καταβούτα ναι, δηλαδή κατά πλειοψηφία να εξεταστεί το θέμα, χωρίς όμως να ενεργοποιηθεί ποτέ αυτή η απόφαση γιατί από την πλευρά της εταιρείας δεν υπήρξε επανάληψη του αιτήματος, οπότε δεν ισχύει τίποτα». Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Τσιάρας υπογράμμισε πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα καθώς η δημαρχιακή επιτροπή είχε πρόθεση να εξετάσει το θέμα χωρίς να έχει προβεί σε κάποια απόφαση.


ΕΡΕΥΝΑ Του Αποστόλη Ζώη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου