Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αντιλαϊκός οδοστρωτήρας ο «Καλλικράτης»


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για τη διοικητική αλλαγή


Η διοικητική αλλαγή "Καλλικράτης", που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή ο "Καποδίστριας 2", δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα οξυμένο πρόβλημα προς όφελος του λαού. Διαμορφώνει μηχανισμό για την ευκολότερη υλοποίηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς με όχημα την Τοπική Διοίκηση.

Δεν είναι αποκέντρωση, αλλά ενίσχυση του αστικού κράτους και αναπροσαρμογή του προς όφελος των αντιδραστικών αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Με τον "Καλλικράτη", η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας που έπρεπε να έχουν, επιβολή νέων φόρων, ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

Η σκόπιμη κατεύθυνση της συζήτησης γύρω από τις συνενώσεις δήμων αλλά και την έδρα τους είναι αποπροσανατολιστική και υπηρετεί τους εμπνευστές και σχεδιαστές αυτής της πολιτικής.


Η αντίσταση και αντίδραση δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο εφόσον συνδεθεί με την καταδίκη συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, εφόσον συμπορευτεί με το λαϊκό και εργατικό κίνημα, στην πάλη για κατακτήσεις, αλλά και για ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού, για λαϊκή εξουσία.

Άλλωστε, καμιά διοικητική δομή, τέτοια ή άλλη, δε συμφέρει τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και την ύπαιθρο, τους μικρούς επαγγελματίες, τους συνταξιούχους. Καμιά διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τις αντιλαϊκές συνέπειές της, εφόσον υπάρχει η εξουσία των μονοπωλίων, η στρατηγική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Σε αυτή την εξουσία οφείλεται η ανισόμετρη ανάπτυξη των περιφερειών.

Από το γραφείο τύπου


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου