Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για το νέο πακέτο – λαιμητόμο από την Κυβέρνηση και ΕΕ - ΔΝΤ


Και μήνυμα για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010


Απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα, για να μην περάσει το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που γυρίζει εκατό χρόνια πίσω τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων!

Είναι ώρα ευθύνης για τους ίδιους τους εργαζόμενους και πρώτα απ' όλα για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, που τους ετοίμασαν ένα μαύρο μέλλον, η κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα και η πλουτοκρατία, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Να βγούμε στους δρόμους όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία. Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, τις απολύσεις, την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Είναι αισχρό ψέμα το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός «ή χανόμαστε, ή παίρνουμε μέτρα». Αυτό είναι δίλημμα της πλουτοκρατίας, για να αυξήσει την κερδοφορία της και δεν αφορά το λαό. Είναι ωμός εκβιασμός και τρομοκρατία, για να παραδώσουν οι εργαζόμενοι όποιες κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν απομείνει. Ο λαός έχει συμφέρον να αποκρούσει τη νέα θύελλα που έφεραν και στην πορεία να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι αισχρό ψέμα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε από την ΕΕ - ΔΝΤ να πάρει τα άγρια μέτρα. Αποτελούν και δική της επιλογή, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της πλουτοκρατίας, όπως είναι και η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Αυτά τα μέτρα έχουν διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως αξιώσεις της ΕΕ, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Χρόνια τώρα έχουν σημαία τους την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, δηλαδή την κατάργηση κάθε μέτρου που κατοχυρώνει συλλογικά δικαιώματα.

Είναι αισχρό ψέμα ότι όλοι φταίμε για τα ελλείμματα και το χρέος. Τα δημιούργησαν τα κέρδη του κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις που παρείχαν αφειδώς στην πλουτοκρατία οι κυβερνήσεις, οι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί, η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κεφάλαιο.

Το νέο πακέτο - λαιμητόμος ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό. Τα βάρβαρα μέτρα θα είναι διαδοχικά, σήμερα για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος και σε λίγο καιρό για να μην αυξηθούν. Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν αφορά τις ανάγκες του λαού, αλλά την ισχυροποίηση των μονοπωλίων, δηλαδή τους αίτιους της κρίσης.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκρούσουν την ιδεολογική τρομοκρατία, να απορρίψουν τα ιδεολογήματα περί εθνικής ευθύνης, αξιοπρέπειας και κοινωνικής συνοχής. Τα συμφέροντα του λαού συγκρούονται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ή θα πτωχεύσουν τα μονοπώλια, ή ο λαός.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να διαχωρίσουν την ευθύνη τους από τις πολιτικές δυνάμεις που τους τσακίζουν, για να προστατεύσουν την πλουτοκρατία.
Όλοι στους δρόμους. Την Πρωτομαγιά ,στις 10 πμ στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων , στην απεργία στις 5ης Μάη και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν. Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, κατοικίας και σπουδών. Ο λαός έχει τη δύναμη, αρκεί να την συνειδητοποιήσει και να δράσει.


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010

Μήνυμα της NE Τρικάλων του ΚΚΕ

Σύντροφοι εργάτες και εργάτριες,
Έλληνες και μετανάστες, νέες και νέοι της εργατικής τάξης, απόμαχοι της δουλειάς, άνεργοι

Το ΚΚΕ σας καλεί να μετατρέψουμε τις εκδηλώσεις τιμής της φετινής Πρωτομαγιάς, για τους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας, σε μια νέα αφετηρία ταξικής πολιτικής συνειδητοποίησης και αγωνιστικής ανάτασης, για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας, που οδηγεί την τάξη μας, τις οικογένειες και τα παιδιά μας, στην πιο άγρια και βάρβαρη εκμετάλλευση, στη μόνιμη φτώχεια και την ανεργία.

Έχουμε χρέος, ιδιαίτερα απέναντι στους νέους εργάτες και στις νέες εργάτριες, στα παιδιά των εργαζομένων, όλου του λαού, να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις που οι προηγούμενες γενιές κέρδισαν με αίμα. Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί τις θυσίες του αγώνα και να δεχθεί τις μαύρες μέρες που φέρνει η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ενίσχυση των μονοπωλίων. Τώρα πρέπει, με ταξική ενότητα και λαϊκή συστράτευση, να ξεσηκωθούμε ενάντια στον πόλεμο σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Για τα δικαιώματά μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Η τάξη μας έχει τη δύναμη και είναι ικανή να ηγηθεί της συγκρότησης του μεγάλου αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.

Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στην ΕΕ.

Τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, θα συνεχίζονται και θα κλιμακώνονται όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν αντιπαραθέτουν την πραγματική τους δύναμη. Το ξεθεμέλιωμα του ασφαλιστικού, η δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η δραστική μείωση των συντάξεων και των παροχών, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση ακόμα και του βασικού μισθού και η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας, είναι μέτρα προαποφασισμένα εδώ και χρόνια.

Ο στόχος τους είναι να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη, τα νέα παιδιά να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση και στην Υγεία. Τα ίδια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Θέλουν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση και τα αδιέξοδα του δικού τους γερασμένου και ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος.

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος, δεν μπορεί να γλιτώσει από τις κρίσεις. Δεν είναι μονόδρομος. Όσο πιο ισχυρά θα γίνονται τα μονοπώλια, τόσο μεγαλύτερα θα γίνονται τα βάσανα για τους εργαζόμενους και το λαό, τόσο μεγαλύτερος θα γίνεται ο παρασιτισμός, η διαφθορά, η βαρβαρότητα.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να έχεις σύγχρονα δικαιώματα, σταθερή και ασφαλή δουλειά. Να μειωθεί ο χρόνος εργασίας και τα όρια συνταξιοδότησης, να έχεις σύγχρονες εντελώς δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη μόρφωση, στη στέγη, στον αθλητισμό, στην πολιτιστική δραστηριότητα. Μην ανέχεσαι να επιδεινώνουν τους όρους της ζωής σου.

Το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος τον έζησες. Μόνο νέα δεινά θα σου φορτώσει. Υπάρχει λύση αν εσύ το αποφασίσεις. Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τις ανάγκες των εργατών και όλου του λαού. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη η τάξη μας να εμπιστευτεί και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της.

Η εργατική τάξη είναι η πιο ισχυρή κοινωνική δύναμη. Παράγει τον πλούτο, δημιουργεί και λειτουργεί τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις υποδομές. Η Ελλάδα έχει όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες και προϋποθέσεις να αναπτυχθεί προς όφελος του λαού.

Βασική προϋπόθεση είναι να γίνουν όλα τα μονοπώλια λαϊκή - κοινωνική περιουσία. Να λειτουργήσουν με κεντρικό σχεδιασμό, κοινωνικό - εργατικό έλεγχο. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Απόρριψε τις συκοφαντίες και τα ψεύδη που εξαπολύουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού κατά του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Ήταν η πρώτη απόπειρα και παρά το ότι έγινε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, παρά τα λάθη που έγιναν στην οικοδόμησή του, απέδειξε ότι η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν να ζήσουν πολύ καλύτερα χωρίς τους καπιταλιστές. Απέδειξε ότι η σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή μπορεί να δημιουργήσει ολόπλευρη ανάπτυξη χωρίς κρίσεις και προς όφελος όλου του λαού. Διδαγμένοι από τα επιτεύγματα, αλλά και τα λάθη, αυτής της μεγάλης προσπάθειας, μπορούμε να οικοδομήσουμε το σοσιαλισμό με σίγουρα βήματα, να επιτύχουμε και πρωτόγνωρες κατακτήσεις και ασύγκριτα μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Εργάτρια, εργάτη, νέα, νέε

Δείξε τώρα εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ.

To KKE όπως και χθες έτσι και τώρα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να υπερασπιστεί αταλάντευτα το δίκιο, το παρόν και το μέλλον της τάξης μας. Όμως, για να νικήσουμε στον ολομέτωπο πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, απαιτείται και η δική σου συμμετοχή στον αγώνα και στο κίνημα.

Πάρε τη θέση σου δίπλα μας χωρίς καθυστέρηση. Για ένα κίνημα ριζωμένο γερά στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Με ισχυρή ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, απαλλαγμένο από το συντεχνιασμό, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, από τη διαβρωτική επίδραση της εργατικής αριστοκρατίας που διασπείρει το δηλητήριο της υποταγής και της ηττοπάθειας.

Στήριξε και στηρίξου στο Κόμμα σου για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται, για τη μεγάλη ριζική ανατροπή. Για το δίκιο, την εξουσία της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό. Αυτό είναι το ταξικό πατριωτικό μας καθήκον απέναντι στο παρόν και το μέλλον της τάξης μας, το διεθνιστικό καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους της Ευρώπης και όλου του κόσμου που δεινοπαθούν από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη ληστεία από τα μονοπώλια.

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να παλέψουμε ανυποχώρητα σήμερα, έχουμε δικαίωμα σε μια πολύ καλύτερη ζωή, που θα ικανοποιούνται ολόπλευρα οι λαϊκές ανάγκες.

Τιμή και δόξα στους ήρωες και νεκρούς της τάξης μας, στους μεγάλους ταξικούς αγώνες. Οι θυσίες τους πιάσανε τόπο. Μας καλούν σε νέους και νικηφόρους αγώνες. Το μέλλον είναι στα χέρια μας.
Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους!
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

1η ΜΑΗ 2010
Όλοι και όλες στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
10π.μ.,Κεντρική Πλατεία Τρικάλων


Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου