Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα "δελφίνια"¨της ΑΕΤ


Τα «δελφινάκια» της προ-προαγωνιστικής κατηγορίας της Α.Ε.Τ. κέρδισαν 14 μετάλλια σε αγώνες στο Βόλο.





Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή 21 Μαρτίου στο κλειστό κολυμβητήριο του Βόλου οι αγώνες της προ-προαγωνιστικής κατηγορίας, στην οποία συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 και 9 ετών (έτος γέννησης 2001 και 2002). Οι αγώνες έγιναν με πρωτοβουλία του συλλόγου ΝΟΒΑ υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες συγκέντρωσαν όλα τα μικρά «δελφινάκια» της Θεσσαλίας , πάνω στα οποία οι κολυμβητικοί σύλλογοι έχουν επενδύσει τις ελπίδες τους για το μέλλον, ευελπιστώντας ότι μέσα σ’ αυτά τα παιδιά θα υπάρχουν οι αυριανοί πρωταθλητές. Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για έναν σύλλογο από τους λιλιπούτειους αθλητές του που κάνουν δειλά-δειλά τις πρώτες τους …απλωτές σε τόσο μικρή ηλικία.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300, γεγονός που δείχνει ότι καταρχήν ο συναγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος και ότι το άθλημα της κολύμβησης έχει μεγάλη υποδομή και μεγάλο μέλλον.

Φυσικά από αυτή την κολυμβητική πανδαισία δε θα μπορούσε να λείψει και η ομάδα της Α.Ε.Τ., η οποία έλαβε μέρος με 18 συνολικά αθλητές, που πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και δικαίωσαν τους προπονητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικά απ’ αυτά, ειδικά όσα αγωνίστηκαν στην κατηγορία των 8 ετών, η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη και μοναδική, αφού αυτοί ήταν οι πρώτοι τους αγώνες.

Παρ’ όλα αυτά όμως κατάφεραν και ξεπέρασαν το αρχικό άγχος, που δημιούργησε το μεγάλο κολυμβητήριο του Βόλου και ο άγνωστος γενικά χώρος και κατάφεραν μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά της ηλικίας των 9 ετών να πρωταγωνιστήσουν και να κερδίσουν δίκαια το χειροκρότημα του κόσμου, που κατέκλυσε κάθε γωνιά του ιδιαίτερα προσεγμένου κλειστού κολυμβητηρίου του Βόλου.

Η ομάδα της Α.Ε.Τ. ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κατέκτησε και στις δύο κατηγορίες συνολικά 14 μετάλλια ( 10 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα)ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά πλασαρίστηκαν στις βαθμολογούμενες θέσεις, δείχνοντας για άλλη μια φορά τη σε βάθος δουλειά που γίνεται στο σύλλογο από τους προπονητές του, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν, αφού το ένα και μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο της πόλης μας αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι πολύ μικρό για να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του συλλόγου.

Όμως σε πείσμα όλων τα μικρά δελφινάκια της ΑΕΤ παρά το νεαρό της ηλικίας έδειξαν στοιχεία που συναντιόνται σε αθλητές μεγαλύτερων κατηγοριών, σάρωσαν στα μετάλλια και έδειξαν ότι αποτελούν μια καλή φουρνιά, που εφόσον συνεχίσει να δουλεύει σκληρά θα αποτελεί σημείο αναφοράς και τα επόμενα χρόνια όχι μόνο στο χώρο της Θεσσαλίας αλλά και έξω απ’ αυτόν.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες και οι θέσεις που κατέλαβαν έχουν ως εξής:

Βενέτη Ευαγγελία (2001) 1η στα 50μ. ελεύθερο

Αναγνώστου Χριστίνα (2001) 1η στα 100μ. ελεύθερο

Κυριάκου Στεφανία (2001) 1η 50μ. ύπτιο

Κανάτα Ιφιγένεια (2001) 1η 50μ. πρόσθιο

Δρόσος Νικόλαος (2001) 1ος 100μ. μεικτή

Καίκης Μάριος (2002) 1ος 50μ. ύπτιο

Πέττας Θεόδωρος (2002) 1ος 50μ. πρόσθιο

Ζαχαροπούλου Βασιλική (2002) 1η 50μ. πρόσθιο

Γεροβάιου Έλενα (2001) 2η 100μ. μεικτή

Σπανού Αριστέα (2002) 2η 50μ. πεταλούδα

Κωτούλα Αριστέα (2002) 4η 50μ. ελεύθερο

Τζήμα Έλενα (2001) 4η 50μ. πρόσθιο

Τζατζάκη Αθανασία (2002) 4η 50μ. ύπτιο

Τζιμόπουλος Αλέξανδρος (2001) 5ος 50μ. ελεύθερο

Σακοράφας Γιάννης (2002) 5ος 100μ. μεικτή

Καρράς Αλέξανδρος (2001) 6ος 50μ. ελεύθερο

Καρράς Απόστολος (2001) 7ος 50μ. πρόσθιο

Λόης Παναγιώτης (2001) 7ος 50μ. πεταλούδα



Στις σκυτάλες η παρουσία της ΑΕΤ ήταν ιδιαίτερα πληθωρική. Η ομάδα των κοριτσιών 9 ετών αποτελούμενη από τις Γεροβάιου, Βενέτη, Αναγνώστου, Κυριάκου και των αγοριών 8 ετών αποτελούμενη από τους Καίκη, Πέττα, Σακοράφα και Λόη κατετάγησαν στην 1η θέση.

Η σκυτάλη των αγοριών 9 ετών αποτελούμενη από τους Δρόσο, Τζιμόπουλο, Καρρά Απόστολο και Αλέξανδρο κατέλαβε την 3η θέση ενώ η σκυτάλη των κοριτσιών 8 ετών αποτελούμενη από τις Σπανού, Κωτούλα, Τζατζάκη και Ζαχαροπούλου κατέλαβε την 4η θέση.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά στους αγώνες του Βόλου συνόδευσε η προπονήτρια της Α.Ε.Τ. Κλωτσοτήρα- Καίκη Βάνα (καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση), η οποία αν μη τι άλλο έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τη συνολική προσπάθεια των μικρών «δελφινιών» του συλλόγου, που έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη ημερίδα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου