Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

The Godfathers Live in Trikala την Τρίτη 15 Νοεμβρίου


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Live Stage
Μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του Ελληνικού κοινού έρχεται στην χώρα μας για μια εκρηκτική συναυλία στα Τρίκαλα. Δυο χρόνια μετά την επανασύνδεση τους και μια εκπληκτική εμφάνιση στο Gagarin 205
Μαζί τους και οι "Lace"

THE GODFATHERS 15 Νοεμβρίου
Ερμού 1 & Στουρνάρα
Doors Open: 21:00
Opening Act : Lace[http://www.postwave.gr/content/view/821/10/] επιστρέφουν για να μας δώσουν και πάλι λίγο από το πάθος και την τέχνη τους.

Αναμφίβολα θεωρούνται μία από τις σπουδαιότερες και ιστορικότερες rock’n’roll μπάντες που έβγαλε ποτέ η σκηνή της Βρετανίας και αποδεδειγμένα μια από τις καλύτερες πάνω στη σκηνή. Για τους παλιότερους αποτελούν τις ζωντανές αναμνήσεις μιας άλλης, ανεπανάληπτης εποχής.

Για τους νεότερους μια ηχηρότατη υπενθύμιση του δυναμισμού και της απεριόριστης ενέργειας του γνήσιου rock & roll. Και οι Godfathers προσφέρουν στα shows τους ακριβώς αυτό. Εκρηκτικό, αγνό rock’n’roll, στην ιδανικότερη μορφή του, με τη βρετανική ιδιοσυγκρασία να συναντά το ακατέργαστο garage-punk και μαζί να δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας κι απόλυτης διασκέδασης.

Σχηματίστηκαν το 1985 από τους αδελφούς Peter Coyne (φωνητικά) και Chris Coyne (μπάσο) και από τις στάχτες της προηγούμενης μπάντας τους The Sid Presley Experience. Μαζί τους συνέπραξαν οι Mike Gibson (κιθάρα), Chris Dollimore (κιθάρα) & George Mazur (τύμπανα).

Ουσιαστικά αποτελούν γέννημα της εναλλακτικής ροκ σκηνής της Βρετανίας, σε μια εποχή που η ηλεκτρονική μουσική άρχιζε να δείχνει τη μεγάλη επιρροή που επρόκειτο να έχει. Αδιάφοροι για το παραπάνω γεγονός αφοσιώθηκαν στο να παίζουν ένα βρώμικο και άγριο ροκ εν ρολ κατά δήλωση των ιδίων.

Παλιομοδίτες με οργισμένους στίχους και γκαράζ πανκ μουσική, έμοιαζαν με την απόλυτη έκφραση του αναχρονισμού με αποτέλεσμα να είναι συχνά παραμελημένοι από τον μουσικό τύπο. Κι όμως οι The Godfathers κατάφεραν να επανεφεύρουν με ένα μοναδικό δικό τους τρόπο τη χαρά του rock’n’roll με κιθάρες που ξεχείλιζαν από πρωτόγονη ενέργεια, πάνω στις οποίες ένας εκρηκτικός τραγουδιστής έπλαθε τις δικές του ιστορίες.

Και μόνο η αναφορά ορισμένων από τα τραγούδια ύμνους που σημάδεψαν το τέλος της δεκαετίας του ‘80, είναι ικανή να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όσους έζησαν στιγμές ζωής υπό τις μελωδίες τους. "Birth, School, Work, Death", "Cause I Said So", "If I Only Had Time", "I Want Everything", "This Damn Nation", "This Is War", "Unreal World", "How Low Is Low", "Don’t Let Me Down", "Believe In Yourself", και φυσικά το αξεπέραστο και πολυαγαπημένο "She Gives Me Love".

Οι «Godfathers» διαλύθηκαν ουσιαστικά το '91. Το 2008 ανακοίνωσαν εντελώς απροσδόκητα την επιστροφή τους επανακυκλοφορώντας το ντεμπούτο τους, «Hit By Hit», μαζί με κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια. Έτσι, οι πέντε «νονοί», ευτυχώς για όλους μας βρέθηκαν και πάλι μαζί σε μια μουσική σκηνή «πιο εμπορική και που εστιάζει μόνο στο χρήμα», όπως υποστηρίζουν αλλά που προσφέρει «Αυτή την οχλοβοή του κόσμου καθώς βγαίνεις στη σκηνή...».

Τιμήστε τους προσφέροντας τους τη και να είστε σίγουροι πως θα σας το ανταποδώσουν με οργισμένο rock...Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου