Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση –καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων κατά του Σωτήρη Σιώκη


Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ν. Τρικάλων σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 17-11-2011 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:







1. Καταγγέλλει στη εργατική τάξη και τον Τρικαλινό λαό την απροκάλυπτη, παράνομη και εκδικητική ενέργεια του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού ΚΤΕΟ κ. Σωτήρη Σιώκη να προχωρήσει σε δύο απολύσεις εργαζομένων που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στην εργοδοτική αυθαιρεσία του εργοδότη για την μονομερή και παράνομη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, παράλληλα ο κ. Σιώκης προέβη σε νέες παράνομες προσλήψεις εργαζομένων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει.

2. Αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρων απεργιών για το συγκεκριμένο εργασιακό χώρο SIOKAR την ΤΡΙΤΗ 22-11-2011 και ΤΕΤΑΡΤΗ 23-11-2011 με αιτήματα:

α) την επαναπρόσληψη των απολυμένων

β)να μην γίνουν άλλες απολύσεις εργαζομένων στην επιχείρηση και γ)την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων που υπήρχαν.

Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Τ.

Η Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΩΝ/ΝΤΙΝΑ ΔΗΜΑ         ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΑΣ

Ο κ. Σιώκης,  επικαλέστηκε οικονομική αδυναμία να επαναπροσλάβει τους 2 εργαζόμενους που απέλυσε και ταυτόχρονα, εξήγησε πως δεν μπορεί να απασχολεί εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση αλλά μόνο με 4ωρη απασχόληση, απορρίπτοντας τα 3 αιτήματα που του τέθηκαν για επαναπρόσληψη των 2 απολυμένων υπαλλήλων, να μην προχωρήσει σε άλλες απολύσεις και να μην μετατρέψει τις εργασιακές συμβάσεις των εργαζομένων.

Mε νέα ανακοίνωση, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, καταγγέλλει ότι στην χθεσινή 3η κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης του KTEO, ο κ. Σιώκης επιχείρησε να "πατήσει" εργαζόμενους με το αυτοκίνητό του.

«Καταγγέλλουμε  στην εργατική τάξη, στους άνεργους, στους νέους και όλο τον τρικαλινό λαό, τη δολοφονική και τραμπουκική επίθεση του εργοδότη προς τους διαδηλωτές και εργαζομένους που βρέθηκαν στην κινητοποίηση. Την πρώτη φορά ερχόμενος με φόρα με το αμάξι του και τη δεύτερη, θέλοντας να βάλει με ’’το έτσι θέλω’’ ένα άλλο όχημα για έλεγχο ενώ υπήρχε στάση εργασίας στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι. Δηλώνουμε πως το εργατικό κίνημα δεν κάνει πίσω με αυτού του είδους τους εκφοβισμούς ούτε με τη συνεχή παρουσία της αστυνομίας και της ασφάλειας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου