Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Οι Καλόγηροι Tρικάλων απέκτησαν ένα όμορφο site


Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του χωριού μας
Οι Καλόγηροι βρίσκονται στο Νομό Τρικάλων, σε υψόμετρο 720 μ. και ανήκουν στο Δήμο των Πύλης. Απέχουν 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων.





Η περιοχή χαρακτηρίζεται από μία απαράλλακτη φυσική ομορφιά η οποία ξεπερνά κάθε προσδοκία. Πρώτη απόδειξη της το βουνό του Ασκληπιού, ο Κόζιακας που συντροφεύει το χωριό και αποτελεί τόπο έλξης πολλών βοτανολόγων εξαιτίας της σπάνιας χλωρίδας του. Τους Καλόγηρους περιβάλλουν οι κορυφές της Τσούκας (1.300μ.), του Μαυροπουλίου (1.700μ.), απ’ όπου φαίνονται τα Στουρναραίικα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα και το Νεραϊδοχώρι, της Νεράιδας (917μ.) στην οποία βρίσκεται και η σπηλιά της Νεράιδας απ’ όπου φαίνονται τα Τρίκαλα, τα Χάσια, η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.

Στα δάση της περιοχής συναντά κανείς οξιές, δρύς, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και έλατα. Στον περίπατο του ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί τα γάργαρα νερά των άφθονων πηγών, όπως είναι η Σκλήθρα, η Γκούρα, η Βρυσούλα, η Γκορούλα, τα Συμιτέικα, του Λαύρου, και του ρέματος των Καλογήρων. Επίσης εδώ ζει μεγάλος αριθμός ζώων όπως αλεπούδες και αγριογούρουνα, λύκοι και αρκούδες.

Εκτός από τη φυσική ομορφιά του τοπίου ο περιηγητής αξίζει να απολαύσει την αρχιτεκτονική των διασωθέντων εκκλησιών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται της Αγ. Τριάδος, του Αγ. Φανουρίου, του Προφ. Ηλία, η κεντρίκη εκκλησία του χωριού Αγ. Νικολάος (1896) καθώς και το ξωκλήσσι του Αγ. Νικολάου. Σήμερα οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με την υλοτομία, την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στους Καλογήρους πραγματοποιούνται αρκετά πανηγύρια, όπως του Αγ. Πνεύματος στη θέση Αγ. Τριάδα, του Προφ.Ηλία (20/7), του Αγ. Φανουρίου (27/8) και του Αγ. Νικολάου (20/5,εύρεση λειψάνων Αγ. Νικολάου). Δεν θα μπορούσε να λείπει ένα παραδοσιακό γλέντι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, που πραγματοποιείται στα Λιβάδια με τη συμμετοχή Εκπολιτιστικών Συλλόγων με τραγούδια, χορούς και παραδοσιακά φαγητά.

Δείτε το site εδώ: kaloghroi.gr



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου