Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στο ΙΚΤΕΟ ΣΙΟΚΑΡ


Η γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ ΣΙΟΚΑΡ που πραγματοποιήθηκαν 4 στάσεις εργασίας και δύο 24ωρες απεργίες.





Ο αγώνας έφερε στην επιφάνεια με ανάγλυφο τρόπο ζητήματα που με τραγικό τρόπο απασχολούν την εργατική τάξη και μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για όλους τους εργαζόμενους.


1.    Η εργοδοσία έχοντας στο οπλοστάσιο της μια σειρά αντεργατικούς νόμους  ισοπεδώνει κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα  με 4ωρα, εκ περιτροπής εργασία, ανασφάλιστη εργασία, περικοπές μισθών απολύσεις κ.λ.π.

2.    Οι εργαζόμενοι αφανίζονται, δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν τις αντεργατικές πολιτικές και τα χαράτσια, πρωτοπόροι εργάτες αντιστέκονται στην εργοδοτική  αυθαιρεσία  σηκώνοντας κεφάλι , είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα αξιοπρέπειας θάρρους και αποφασιστικότητας που επέδειξαν οι εργαζόμενοι στο ΣΙΟΚΑΡ

3.    Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ο πρωτοπόρος ρόλος του ΠΑΜΕ που με συνέπεια και μαχητικότητα στέκεται στην πρώτη γραμμή στους αγώνες των εργαζομένων που με πρακτικό και άμεσο τρόπο συμπαραστέκεται  και οργανώνει την δράση τους.

4.    Αναδείχτηκε πόσο σημαντικό είναι, στο τιμόνι των σωματείων να βρίσκονται ταξικά προσανατολισμένες δυνάμεις όπως έγινε στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων το οποίο στάθηκε δίπλα  στους εργαζόμενους και κήρυξε 4 στάσεις εργασίας οργανώνοντας παράλληλα την επιτυχία τους.

5.    Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε στα μάτια των εργαζομένων ο ρόλος του προεδρείου του εργατικού κέντρου. Που ενώ κάτω από τις διαρκείς και επίμονες πιέσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του εργατικού κέντρου, του σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων και βεβαίως των ίδιων των εργαζομένων της ΣΙΟΚΑΡ αναγκάστηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, στην πράξη δεν έκαναν τίποτα να την οργανώσουν.

Η πρόεδρος  του δεν εμφανίστηκε καν την ώρα των κινητοποιήσεων (στάση εργασίας και απεργία) στο χώρο που δίνονταν η μάχη. Με τις δημόσιες τοποθετήσεις αλλά και στις τριμερείς επαφές κρατούσε στάση συγκατάβασης ,συναίνεσης και ουσιαστικό ρόλο ουδέτερου διαμεσολαβητή που θα καλύπτει τάχα όλες τις πλευρές, θα επιφέρει την εργασιακή ειρήνη σε εργοδότες και εργαζόμενους.


     Οι εργαζόμενοι που παρακολουθούσαν από κοντά τα γεγονότα είναι μάρτυρες τι σημαίνει εργοδοτικός συνδικαλισμός στην πράξη.

     Το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά τονίζει ότι άλλος δρόμος έξω από τους ταξικούς αγώνες , τη σύγκρουση με τους εργοδότες ιδιαίτερα με το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνητικές πολιτικές δεν υπάρχει
     Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίζουν πιο αποφασιστικά πιο δυναμικά με ενότητα θέλησης και δράσης η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα , για να αποκρούσουν τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, να καταργηθούν τα χαράτσια, να ανοίξει ο δρόμος όπου ο πλούτος που παράγεται να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

                              Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου