Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων «Η κρίση δεν είναι ευκαιρία, όπως κάποιοι νομίζουν»


Τα Τρίκαλα και η περιοχή μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν απέξω.







Κερδοφόρες επιχειρήσεις αξιοποιώντας πλήρως την νέα αντεργατική νομοθεσία και ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση με τις μνημονιακές της πολιτικές, προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων, αλλαγή συμβάσεων και μειώσεις μισθών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας KTEO SIOKAR, συμφερόντων του κ. Σωτήρη Σιώκη, όπου η εργοδοσία επιχείρησε να τροποποιήσει τις εργασιακές σχέσεις-συμβάσεις με τους εργαζόμενους, «προτείνοντάς»  τους να εργάζονται 8ωρο αλλά να αμείβονται και να ασφαλίζονται για 4ωρο, με ταυτόχρονη επιβολή του καθεστώτος της εκ περιτροπής εργασίας. Στην αυτονόητη αντίδραση των εργαζομένων, η εργοδοσία απάντησε με παράνομη, καταχρηστική αλλά και άκρως εκδικητική απόλυση δύο εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων βρέθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων στηρίζοντας τον αγώνα τους και τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, υιοθετώντας τα αιτήματά τους για

α)την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων

β)την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων στη νόμιμη σχέση για πενθήμερη εργασία με πλήρες ωράριο, αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές,

γ) να μην γίνουν απολύσεις.

Να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η δυσφήμηση των αγώνων τους από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ.

Η Επιθεώρηση Εργασίας να σταθεί πλήρως και ουσιαστικά στο πλευρό τους επιβάλλοντας, ως οφείλει, στην επιχείρηση να τηρήσει τη νομοθεσία.  Το Εργατικό Κέντρο να στηρίξει χωρίς περιστροφές τον αγώνα τους, στέλνοντας το μήνυμα και σε άλλες τοπικές κερδοφόρες επιχειρήσεις, να μην μπουν στο πειρασμό να υιοθετήσουν τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα που στόχο έχουν να καταστρέψουν την κοινωνία και να μεταφέρουν ακόμη περισσότερο πλούτο προς τους λίγους υποτιμώντας ακόμη περισσότερο την εργασία, τους μισθούς και τις συντάξεις.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μισόλογα, αναστολές και αναμονές. Μια λύση υπάρχει: Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές του Μνημονίου, να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή με γενικό ξεσηκωμό του κόσμου της εργασίας.

Οι στόχοι, παράλληλα με την απαίτηση να φύγει και αυτή η παράνομη  κυβέρνηση και να κλείσει ο δρόμος επιστροφής της ίδιας πολιτικής με άλλους εκφραστές, πρέπει να είναι:

• Να ανατραπούν τα Μνημόνια και οι αντεργατικοί όροι τους

• Να φορολογηθούν οι πλούσιοι και η μεγάλη ακίνητη περιουσία και όχι τα συνήθη υποζύγια

•Προστασία των ανέργων, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων

•Εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση τραπεζών.

• Να δουλέψει η οικονομία με άλλους όρους και με έναν αναμορφωμένο και ισχυρό δημόσιο τομέα για να δημιουργήσει νέο εισόδημα και απασχόληση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζόμενων που αντιστέκονται στα Τρίκαλα και παντού.

Κανένας μόνος του στη κρίση.

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου