Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Αχιλλέας Κανταρτζής*(υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ): Μην κάνεις πίσω στους εκβιασμούς , προσπέρασε τις αυταπάτες


Εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Δε θα σε προδώσει
Είμαστε μια μέρα πριν την κάλπη .










Φαίνεται λίγος χρόνος, αλλά πολύτιμος για μια μάχη που δίνουμε ως την τελευταία στιγμή και που θα κρίνει αν την επόμενη μέρα ο λαός πανίσχυρος θα κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά βγάζοντας από την κάλπη πανίσχυρο το ΚΚΕ. Η δύναμη στο ΚΚΕ θα είναι δείκτης της δύναμης με την οποία ο λαός μπορεί να δυσκολέψει, να αποκρούσει τα χειρότερα που έρχονται.

Της αποφασιστικότητας με την οποία θα διεκδικήσει μέτρα για την ανακούφισή του και γιατί όχι να έχει και κάποιες κατακτήσεις. Είναι δείκτης χειραφέτησης από την πολιτική των κεφαλαιοκρατών, αλλά και από τις αυταπάτες των υποτιθέμενων «αντιμνημονιακών» σωτήρων.

Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες τα εκβιαστικά διλήμματα και οι αυταπάτες θα πέφτουν βροχή. Πρέπει να συμβάλουμε ώστε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι να γίνει όπλο για τους ανθρώπους του μόχθου στο δρόμο για τη δική τους προοπτική. Ούτε ώρα, ούτε λεπτό χαμένο. Δίνουμε τη μάχη ως το τέλος ακούραστα και με αυταπάρνηση. Με κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα.

Οι κρίσιμες μάχες δεν έχουν δοθεί ακόμα από το λαό, είναι μπροστά μας. Η εκλογική αναμέτρηση δεν πρέπει να είναι μια χαμένη μάχη, γιατί η θύελλα νέων μέτρων είναι προ των πυλών. Θα μετρηθεί το μπόι του λαού, η ετοιμότητά του να ασκήσει πιο αποτελεσματική πίεση, να διεκδικήσει, να αντεπιτεθεί την άλλη κιόλας μέρα, τους επόμενους μήνες.

Το ΚΚΕ είναι έμπειρο κόμμα, ξέρει να μάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν μπορούν να το εξαγοράσουν, να το φοβίσουν.

Αυτό το ΚΚΕ, ακόμη πιο ισχυρό, έχει ανάγκη σήμερα ο λαός. Το ΚΚΕ μπορεί να δώσει ώθηση στη λαϊκή αφύπνιση, στη λαϊκή οργάνωση, στην ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής αγωνιστικής πρωτοβουλίας. Και είναι το μόνο κόμμα που δεν υπόσχεται ότι θα δώσει αυτό λύσεις, αλλά αυτές θα έρθουν μονάχα με πρωταγωνιστή το λαό. Και η οριστική διέξοδος, με την ανατροπή της σάπιας καπιταλιστικής εξουσίας, την εργατική λαϊκή εξουσία, δε θα την κατακτήσει το ΚΚΕ μόνο του, αλλά η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, αυτοί θα είναι πρωταγωνιστές.

Στην κάλπη, όμως, δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά αν μέσα στο κίνημα θα υπάρχει ένα αντίβαρο ισχυρό και σταθερό χωρίς παλινωδίες που θα δώσει δύναμη στο λαό.

 Και τέτοια δύναμη, και πάλης, και ελπίδας είναι το ΚΚΕ . Στις 7 Μάη, όποια κυβέρνηση και αν βγει, το λαό τον περιμένουν άμεσα τα μέτρα των δραστικών περικοπών των 11,5-14 δισ. ευρώ, ο νέος ασφαλιστικός νόμος που θα τσακίσει κι άλλο τις συντάξεις, η επίθεση των καπιταλιστών στους μισθούς κλπ. Με πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη και λαό χειραφετημένο από διλήμματα και αυταπάτες, οργανωμένα και με πολλαπλάσια δύναμη θα απαντήσουμε στον πόλεμό τους, θα τον αποκρούσουμε.
 Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Δε θα σας προδώσει.

Το ΚΚΕ εμπιστεύεται το λαό. Το ΚΚΕ σέβεται τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει,  σέβεται τους νέους και τις νέες που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οδήγησαν στο περιθώριο,  σέβεται και τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Γι΄αυτό  και τους απευθύνεται με σταθερές θέσεις. Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε από το λαό το συνολικό μας πρόγραμμα. Δεν κάναμε ούτε πρόκειται να κάνουμε κωλοτούμπες όσο πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες.

Άλλοι είναι οι πρωταγωνιστές της κωλοτούμπας  και έχουν φτιάξει και ομάδα με όνομα    « αντιμνημονιακές δυνάμεις» , έχοντας πρωταθλητή τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη μία λένε θα καταργήσουν το μνημόνιο και θα σβήσουν το χρέος , την άλλη θα διαπραγματευτούν ποιο είναι το νόμιμο και  το παράνομο χρέος  , τη μια για αριστερή κυβέρνηση και την άλλη αντιμνημονιακή με τον κ. Καμμένο   κ.οκ. Μπλοφάρουν με προεκλογικές προτάσεις εκ του ασφαλούς  με μόνο σκοπό την υποκλοπή ψήφων , δηλαδή την αρπαγή ελπίδων

Κανένας διαπραγματευτής, είτε "δεξιός" είτε "αριστερός" στα όργανα της ΕΕ, δεν πρόκειται να γυρίσει με γεμάτα τα χέρια για το λαό. Με πιο άδεια θα γυρίσει. Δεν υπάρχουν ούτε ελάχιστα περιθώρια διαπραγματεύσεων με όπλο τους ίδιους τους κανόνες και το βάρβαρο σιδερένιο δίκαιο της λυκοσυμμαχίας. Η σύγκρουση με την ΕΕ είναι μονόδρομος, η σύγκρουση με τα μονοπώλια στην Ελλάδα είναι επίσης μονόδρομος. Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε βήματα μπρος, να μη γυρίσουμε πίσω. Πανίσχυρο ΚΚΕ στη κάλπη. Όλοι μαζί με το λαό, να ορθώσουμε ανάστημα.

 Εμπιστεύσου το ΚΚΕ , δε θα σε προδώσει.Την επόμενη τον εκλογών θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού μπροστά στη νέα θύελλα που έρχεται, στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης του λαού, στον αγώνα για να μην περάσουν τα χειρότερα. Για να μπορούμε να οραματιζόμαστε τη ριζική αλλαγή και ανατροπή που θα έρθει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

*Ο Αχιλλέας Κανταρτζής είναι, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής .


Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου