Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μαθήματα υποκριτικής στα Τρίκαλα από τον Κώστα Κρομμύδα


Στην αίθουσα του Χορευτικού ομίλου Τρικάλων Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου







Οι τρικαλινοί φίλοι της υποκριτικής τέχνης οι οποίοι ενδιαφέρονται να μυηθούν και να γνωρίσουν τα μυστικά της, ηθοποιοί αλλά και όσοι θέλουν να βελτιώσουν τη δημόσια παρουσία τους, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μέσα από το σεμινάριο υποκριτικής το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα με εισηγητή τον γνωστό και καταξιωμένο ηθοποιό του θεάτρου και της τηλεόρασης Κώστα Κρομμύδα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Βασικές αρχές υποκριτικής (ΣΚΕΨΗ- ΣΩΜΑ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ)

• Ασκήσεις χαλάρωσης και αισθήσεων.
• Βασικός στόχος του μαθήματος είναι η ενεργοποίηση της εκφοράς του λόγου μέσα από το σώμα. Tο σώμα δεν μένει αμέτοχο, αλλά συμμετέχει και μάλιστα ενεργοποιεί το λόγο ακόμη και με την απουσία συναισθήματος. Το σώμα είναι εξίσου σημαντικό στη διαμόρφωση της εκφοράς του λόγου γενικότερα στη υποκριτική.
• Αυτοσχεδιασμός (κυρίως πάνω σε δοσμένες συνθήκες)
• Εργασία σε μονολόγους επιλογής των μαθητών.
• Βιβλιογραφία , ανάλυση κειμένου.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να συμπληρωθούν στο διαφημιστικό γραφείο WORK & MIND στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2431063280. Υπεύθυνος επικοινωνίας Τόμης Κυρίτσης.

Βιογραφικό Κώστα Κρομύδα:

Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1971. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1995. Έχει ασχοληθεί με τον χορό για περισσότερα από 8 χρόνια και για 2 χρόνια υπήρξε μέλος των ‘’Χορικών’’ τις Ζουζού Νικολούδη.

Για σειρά ετών έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια του Α. Μανωλικάκη πάνω στη μέθοδο του Actors Studio. Το 1994 παρακολούθησε το σεμινάριο Scuola Europa per l' Arte dell' Arove του Teatro di Pisa στην Ιταλία, καθώς επίσης και πολλά άλλα σεμινάρια υποκριτικής και χορού με δασκάλους όπως ο Τάσος Μπαντής, ο Adon jouan o Τάσος Ράντσος κ.α.

Τελευταία εμφανίστηκε στις σειρές «Ζωή της Άλλης» MEGA , «Χωρίς Όρια» Ant1, και στην ταινία «Έτερον ήμισυ». Έχει επίσης παίξει σε πολλές σειρές στην τηλεόραση, αλλά και στον κινηματογράφο, με σκηνοθέτες και χορογράφους όπως οι Μαλέα, Αρβανίτης, Μανουσάκης, Κουτσομύτης, Μορφονιός, Χρονόπουλος, Ράντζος, Μιχαλακόπουλος, Δαμάτης, Παπαϊωάννου, Κοσμίδης, Γάλιας κ.α.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, με θιάσους στο ελεύθερο θέατρο, αλλά και με πολλές χορευτικές ομάδες.

Έχει διδάξει σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, παρέδωσε σεμινάρια υποκριτικής στα μέλη της θεατρικής ομάδας του πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει μαθητές για εισαγωγή σε δραματικές σχολές. Φέτος διδάσκει υποκρητική στο θέατρο των αλλαγών στην Αθήνα και σκηνοθετεί την παράσταση ¨Η πόρνη από πάνω¨ με την Κατερίνα Διδασκάλου.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου