Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παλικάρι ο Νίκος Λέγκας.


- Φέρνει στη Βουλή την κατάργηση και τη διακριτική μεταχείριση των Δ.Ο.Υ. Πύλης και Φαρκαδόνας.
- Μετά απ' αυτό, αναμένεται να... λυθεί το πρόβλημα ( αν δεν προλάβει φυσικά να το λύσει η... Σούλα)





Με την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή αλλά και τη δημοσιοποίηση στον Τύπο των σχετικών αποφάσεων του Υπουργείου Οικονομικών δίνει συνέχεια ο Ν. Λέγκας στο θέμα με την κατάργηση και τη διακριτική μεταχείριση των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Πύλης και Φαρκαδόνας.

Και αυτό γιατί, όπως αποκάλυψε ο Τρικαλινός βουλευτής, εξαιρέθηκαν την τελευταία στιγμή από τον πίνακα των υπό  κατάργηση υπηρεσιών, Δ.Ο.Υ. άλλων Νομών. Ταυτοχρόνως, ο πρώην Υφυπουργός, με επιστολή του, ενημερώνει για το θέμα τους δημάρχους Πύλης και Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέγκα και τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αποκαλυπτόταν η διαδρομή των ενεργειών που οδήγησαν στις προκλητικές εξαιρέσεις, ο Νομός Τρικάλων δέχεται για μιαν ακόμη φορά ένα ισχυρό πλήγμα. Σε συνέχεια ανάλογων ενεργειών που οδηγούν στην αναπτυξιακή του υποβάθμιση (Ε-65, Τ.Ε.Ι., κλείσιμο σχολείων, υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, μεταφορά του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, προβληματική  λειτουργία των σιδηροδρομικών συνδέσεων και των σταθμών).

Ο κ. Λέγκας υπογραμμίζει επίσης ότι «πριν στεγνώσει η υπογραφή της μιας υπουργικής απόφασης», έρχεται η επόμενη για να εξαιρέσει κάποιες Δ.Ο.Υ. προφανώς κατόπιν παρεμβάσεων. Γεγονός που αναδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία συνεχίζει να επενδύει στην επικοινωνιακή και όχι στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής.
Εν τω μεταξύ, στην επιστολή του προς τους Δημάρχους Πύλης και Φαρκαδόνας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

«Αγαπητέ Δήμαρχε,

Θα ήθελα να σε ενημερώσω για τις δύο διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, με τον ίδιο μάλιστα αριθμό πρωτοκόλλου, από τις οποίες προκύπτει ότι από τον πίνακα με τις καταργούμενες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.)- στον οποίο περιλαμβάνονται οι Δ.Ο.Υ. Πύλης και Φαρκαδόνας- απουσιάζουν δύο Δ.Ο.Υ. άλλων Νομών, οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν αρχικά.

Οι εξαιρέσεις ωστόσο, δεν σταματούν εδώ αφού, με νεώτερο έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου, διαγράφονται, κατόπιν παρεμβάσεων, δύο επιπλέον Δ.Ο.Υ. –της Βορείου Ελλάδας αυτή τη φορά- ενώ απ’ ότι φαίνεται θα υπάρχει και συνέχεια.
Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι θα καταθέσω σχετική ερώτηση στη Βουλή στην οποία θα επισυνάπτονται τα ανωτέρω έγγραφα, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το πώς αντιλαμβάνεται, και τι εννοεί, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών όταν μιλά για αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών.

Από τα στοιχεία αυτά, καθίσταται πρόδηλο αφενός ότι η πολιτική αυτή  στηρίζεται σε μια καθαρά λογιστική λογική αναντίστοιχη του αποτελέσματος-καθόσον, αντί για αύξηση των προσδοκώμενων εσόδων, θα προκληθεί αύξηση της ταλαιπωρίας του πολίτη- αφετέρου ότι εφαρμόζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ως αποτέλεσμα παρεμβάσεων.

Είμαι βέβαιος ότι συμφωνούμε πως η επαναλειτουργία των Δ.Ο.Υ. Πύλης και Φαρκαδόνας, πέρα από την απόλυτη εναρμόνισή τους με τη νέα διοικητική διάρθρωση (Καλλικράτης) δεν αποτέλεσε μια  προνομιακή μεταχείριση του Νομού Τρικάλων. Αντιθέτως, εντάχθηκε στην συντονισμένη και αποτελεσματική προσπάθεια μας να ικανοποιήσουμε δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, αποκαθιστώντας τις χρόνιες αδικίες και αμβλύνοντας ταυτοχρόνως τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες.

Και στην κατεύθυνση αυτή εκτιμώ πως θα πρέπει να συνεχίσουμε.
Με εκτίμηση
Ν.Λέγκας
Βουλευτής Ν. Τρικάλων
Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου