Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ


Το Δημοτικό Συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία και παρά την περί του αντιθέτου τοποθέτηση του Δημάρχου έκανε δεκτό το προτεινόμενο σχέδιο απόφασης που θέσαμε στην τελευταία του συνεδρίαση ενάντια στο δυσβάστακτο χαράτσι που με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, επιβλήθηκε στους πολίτες μέσω της πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ .





Σε μία συνεδρίαση στην οποία κυριάρχησε η παρουσία δεκάδων φίλων του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» και μελών της «Πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια» και στην οποία επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση μας ότι ο Δήμος έχει  υποχρέωση όχι μόνο να καταδικάσει φραστικά την ανάλγητη φορολογική επιδρομή, αλλά κυρίως να στηρίξει έμπρακτα κάθε προσπάθεια ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν  ή που δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι και ότι καθήκον και της δημοτικής αρχής των Τρικάλων είναι να βρεθεί με κάθε τρόπο κοντά σε κάθε δοκιμαζόμενο κάτοικο και δημότη.

Η απόφαση που λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει το εξής περιεχό μενο :

1)Να σταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς όλους τους θεσμικούς φορείς, Κυβέρνηση, Βουλή κλπ. τονίζοντας με αυτό πως θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο αντίκειται στην ηθική και στις δυνατότητες των πολιτών, είναι αντισυνταγματικό και ότι θα πρέπει να αποσυρθεί στο σύνολό του.
2)Να επιδοθεί  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με εξώδικη πρόσκληση προς τη ΔΕΗ (Γραφείο Τρικάλων) η οποία να υπογράφεται  από τον Δήμαρχο για λογαριασμό του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία να προσκαλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να μη διακόψει  καμία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους συμπολίτες μας μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή φορέων στο ΣτΕ που εκδικάζεται στις 2/12/2011.
3)Να συσταθεί τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους: Δημήτρη Τσίνα, Παρασκευή Βότσιου και Δημήτρη Παπαθανασίου, η οποία λειτουργώντας ως επιτροπή αλληλεγγύης θα στηρίζει όσους συμπολίτες απευθύνονται σε αυτή, παρέχοντας τους πληροφορίες για το πως θα μπορούν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση,  ώστε δηλαδή να μην πληρώσουν το χαράτσι αυτό και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης που ασχολούνται με το θέμα αυτό και με το Δικηγορικό Σύλλογο να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να μην διακοπεί η σύνδεση σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν ή που δεν θέλουν να πληρώσουν αυτό το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Πιστεύουμε ότι η παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση της απερχόμενης κυβέρνησης θα έχει στην ουσία της ακυρωθεί αν μέσα και από αυτή την προσπάθεια, αλλά κυρίως μέσα από την ενίσχυση των  κινηματικών δράσεων τους οι πολίτες δώσουν αποφασιστική και μαζική απάντηση.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. AS KOITAKSOU KAI LIGO TA E TRIKALA KAI TO VLAKA TO DAFOULA POU KANEI MALAKIES KAI EKVIAZEI ATOMA....NTROPI TOU KATI TETOIA ATOMA PREPEI NA EINAI EKTOS TOU DHMOU MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή