Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Χατζηγάκης: Έχουμε γυρίσει σελίδα


Υπέρ της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Σωτήρης Χατζηγάκης, μιλώντας στη ΝΕΤ FM.










Εξέφρασε την ανακούφιση και την ικανοποίησή του, που η Ελλάδα βρίσκει μια κυβέρνηση η οποία θα στηριχθεί από δυο-τρεις πολιτικές δυνάμεις, ενώ υπογράμμισε ότι μπαίνουμε σε έναν καινούριο πολιτικό πολιτισμό. Επισήμανε δε, ότι δεν μας δίνεται η δυνατότητα και η πολυτέλεια να πούμε ότι δεν θα σώσουμε την Ελλάδα, επειδή ο ευρωπαϊκός κορσές μας βάζει πέντε προϋποθέσεις.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ελπιδοφόρο το χθεσινό;»

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: «Πιστεύω στη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, επί ενάμιση χρόνο το λέω, το γράφω και μάλιστα πολλοί από συναδέλφους σας και άλλους καλοθελητές προέβλεπαν διαγραφή μου από το κόμμα, παρόλα αυτά επέμεινα μέχρι σήμερα και θεωρώ ιδιαίτερα ανακουφισμένος και ικανοποιημένος που επιτέλους η Ελλάδα βρίσκει μια κυβέρνηση που θα την στηρίξουν δυο τρεις πολιτικές δυνάμεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Υπάρχουν διάφορες τάσεις στην κοινωνία, σήμερα αυτές οι κοινωνικές τάσεις θέλουν να εκφραστούν μέσα από τα κόμματα, είτε είναι μεγάλα με διάφορες τάσεις, είτε είναι μικρότερα με διάφορες συμπράξεις και έτσι θα προχωρήσουμε.

Από εδώ και πέρα έχουμε γυρίσει σελίδα, μπαίνουμε σε έναν καινούριο πολιτικό πολιτισμό και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας ιδίως οι πολιτικοί, οι οποίοι βγαίνουμε στα παράθυρα και ακόμη αντιπαρατιθέμεθα ο ένας στον άλλον, στο τάδε κόμμα.

Δεν έχουμε καταλάβει ότι έχει αλλάξει σελίδα, ότι κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί εμείς οι πολιτικοί την αλλαγή που γίνεται. Ιδεολογική κόκκινη γραμμή σήμερα είναι ο ευρωπαϊσμός ή μη ευρωπαϊσμός.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα κινείται σε αυτό τον αστερισμό. Επομένως, δεν μας δίνεται η δυνατότητα και η πολυτέλεια να πούμε ότι δεν θα σώσουμε την Ελλάδα, επειδή ο ευρωπαϊκός κορσές μας βάζει πέντε προϋποθέσεις.»



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου