Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στα Τρίκαλα η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων


Με μια σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και με κάθε επισημότητα γιορτάσθηκε στα Τρίκαλα η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.







Στις 10.45 το πρωί έγινε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Υποστράτηγο καθηγητή της ΣΜΥ κ. Κωνσταντίνο Κουβάτη.

Ακολούθως έγινε επιμνημόσυνη δέηση που αναπέμφθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με  κατάθεση στεφάνων μπροστά από το Ηρώο Πεσόντων στο στρατόπεδο «Χρ. Καβράκου» από τις αρχές του τόπου.


Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Μπάρδας και Χρήστος Γακόπουλος και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Πατέρας.



Σε δηλώσεις του ο ομιλητής της εκδήλωσης κ. Κουβάτης ανέφερε:

«Είναι ημέρα που φέρνουμε στη μνήμη μας τους αγώνες του έθνους μας, τους αγώνες που έδωσαν οι πατέρες μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας από την αρχαιότητα και τον Μαραθώνα μέχρι στις μέρες μας και με το αίμα αυτών ζούμε εμείς ελεύθεροι».


Από την πλευρά του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ρεντζιάς τόνισε:

«Με αφορμή τον εορτασμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και να τιμήσουμε, τα στελέχη και τα στρατευμένα νιάτα  της Πατρίδας μας, που με θάρρος και αυταπάρνηση επιτελούν  το χρέος  τους απέναντι στην μακραίωνη Ιστορία μας και  απερίσπαστοι  στην Εθνική τους αποστολή εγγυώνται την εδαφική μας ακεραιότητα και μας εξασφαλίζουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία”.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου