Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Οι χειρότεροι κωδικοί πρόσβασης - Δείτε την λίστα

Συνέχεια ακούτε και διαβάζετε σε διάφορα sites και από ειδικούς, ότι θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε απλά passwords, εάν θέλετε να αποφύγετε να πέσετε θύματα ηλεκτρονικού εγκλήματος. To SplashData, λοιπόν, παρουσίασε την καθιερωμένη ετήσια λίστα του με τους χειρότερους κωδικούς που έχουν επιλεγεί.





Η λέξη «password» είναι αυτή που έχει καταλάβει την κορυφή στη λίστα με τα χειρότερα password που χρησιμοποιήθηκαν, με τη σειρά να πηγαίνει με την συχνότητα που εμφανίστηκαν.

Η σειρά όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, είναι κάπως προβλέψιμη, μιας και περιέχει ακολουθίες αριθμών και γραμμάτων, 123456, qwerty και δημοφιλή ονόματα «ashley» και «michael», (για το εξωτερικό βέβαια).

Διάφορα site έχουν αρχίσει από μόνα τους να επιβάλλουν την χρήση περιπλοκότερων κωδικών, απαιτώντας ο εισαγόμενος κωδικός να περιέχει γραμματαριθμούς, ενώ οπτικοποιούν την δυσκολία του password μέσω μιας μπάρας που πρέπει να γεμίσει για να είναι «δυνατός». Οι άνθρωποι του SplashData συμβουλεύουν να αλλάξατε τoν κωδικό εάν έχετε κάποιον από την λίστα που ακολουθεί, μιας και οι hacker, αρχικά προσπαθούν να σπάσουν ένα σύστημα χρησιμοποιώντας τους πλέον συνηθισμένους κωδικούς.

Δείτε την λίστα που σχηματίστηκε ύστερα από μελέτη χιλιάδων κωδικών, οι οποίοι αναρτήθηκαν από χάκερ:

Password
123456
12345678
qwerty
abc123
monkey
1234567
letmein
trustno1
dragon
baseball
111111
iloveyou
master
sunshine
ashley
bailey
passw0rd
shadow
123123
654321
superman
qazwsx
michael
football

Η εταιρεία έδωσε επίσης κάποιες συμβουλές για την επιλογή ασφαλών κωδικών πρόσβασης:

1) Να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους χαρακτήρων στους κωδικούς, με την έννοια να περιλαμβάνουν αριθμούς, γράμματα και ειδικούς χαρακτήρες, (όταν επιτρέπεται).

2) Επιλέξτε κωδικούς πρόσβασης μεγαλύτερους των οκτώ χαρακτήρων. Ξεχωρίστε τις σύντομες λέξεις με κενά ή underscores.

3) Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο συνδυασμό κωδικού πρόσβασης και ονόματος χρήστη για πολλούς ιστότοπους. Χρησιμοποιήστε ένα online manager για να παρακολουθείτε τους διάφορους κωδικούς σας.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου