Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Καταγγέλλει παράτυπες και προκλητικές ενέργειες ο Ν. Λέγκας.


Την ώρα που ξηλώνουν τις Δ.Ο.Υ. Πύλης και Φαρκαδόνας, εξαιρούν από την κατάργηση, Δ.Ο.Υ. άλλων Νομών.









Μείζον θέμα ηθικής τάξεως προκύπτει μετά από τις προκλητικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών να προχωρήσει με έγγραφό του στην κατάργηση των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Πύλης και Φαρκαδόνας, την ίδια ώρα που εξαιρούνται από την κατάργηση, Δ.Ο.Υ. άλλων Νομών.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας, έχει στα χέρια του δύο διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, με τον ίδιο μάλιστα αριθμό πρωτοκόλλου, από τις οποίες προκύπτει η διαγραφή δύο Δ.Ο.Υ. από τον πίνακα των καταργούμενων υπηρεσιών. Οι εξαιρέσεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ αφού με νεώτερο έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου διαγράφονται ακόμη δύο Δ.Ο.Υ. –της Βορείου Ελλάδας αυτή τη φορά από τον κατάλογο των καταργούμενων υπηρεσιών και απ ότι φαίνεται κατόπιν παρεμβάσεων θα υπάρχει και συνέχεια.

Τα παραπάνω στοιχεία τα οποία ο τρικαλινός βουλευτής θα τα δώσει τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ταυτόχρονα με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, αποκαλύπτουν «το πώς αντιλαμβάνεται και τι εννοεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών όταν μιλά για  αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών»


Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Λέγκας:
«Ο Νομός Τρικάλων δέχεται ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα.

Μετά το σταμάτημα του Ε65, το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι., σχολείων, υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, τη μεταφορά του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, την προβληματική  λειτουργία των σιδηροδρομικών συνδέσεων και των σταθμών, την κατάργηση πυροσβεστικών κλιμακίων, έρχεται η σειρά των Δ.Ο.Υ. Με προκλητικό μάλιστα τρόπο αφού, πριν στεγνώσει η υπογραφή της μιας υπουργικής απόφασης, έρχεται η επόμενη για να εξαιρέσει κάποιες Δ.Ο.Υ. προφανώς κατόπιν παρεμβάσεων.
Γεγονός που αναδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία συνεχίζει να επενδύει στην επικοινωνιακή και όχι στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής.

Αντί να προβληματιστεί γιατί τα φορολογικά έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2011-παρά τα συνεχόμενα μέτρα που έχει λάβει-  είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του 2009, επιδίδεται σε αυτοσχεδιασμούς και ημίμετρα.

Αντί να επιδιώκει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά και της φορολογητέας ύλης, μέσω της ανάπτυξης, των επενδύσεων, αλλά και της αύξησης του ΑΕΠ. περιορίζεται  στα «χαράτσια» και στην αναζήτηση εσόδων από μια αγορά που δυσκολεύεται να δώσει.

Αντί να προχωρήσει σε μια ουσιαστική παρέμβαση προς την κατεύθυνση  δημιουργίας ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, ξεσπά σε «κυνήγι μαγισσών», μέσω της κατάργησης των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών που ήταν συνδεδεμένες με την εξυπηρέτηση του πολίτη της Περιφέρειας.
Στο όνομα της κατά τα άλλα σωστής λογικής που θέλει τον πολίτη να μην έρχεται σε επαφή με τις εφορίες, καταργούν χωρίς κριτήρια τη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών υπηρεσιών, εκτιμώντας ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προκύψουν έσοδα.

Παραβιάζοντας ακόμα και την «Καλλικρατική» αντίληψη αφού το λογικό θα ήταν η όποια φορολογική αναδιάρθρωση και οι ενδεχόμενες αλλαγές  τόσο στον τρόπο λειτουργίας όσο και στη χωροταξική κατανομή των εν λόγω υπηρεσιών, να συμβαδίζουν με τις δομές που προέκυψαν από το νέο Αυτοδιοικητικό χάρτη.

Η επαναλειτουργία των Δ.Ο.Υ. Πύλης και Φαρκαδόνας πέρα από την απόλυτη εναρμόνισή τους με τη νέα διοικητική διάρθρωση, δεν αποτέλεσε μια  προνομιακή μεταχείριση του Νομού Τρικάλων αλλά αντιθέτως εντάχθηκε στην προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε τις χρόνιες αδικίες, αμβλύνοντας ταυτόχρονα τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου