Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

H επέτειος της Εθνικής Αντίστασης στα Τρίκαλα


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου τιμήθηκε στην πόλη των Τρικάλων η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Μπάρδα, Γακόπουλο, Τσιάρα, του αντιδημάρχου Τρικκαίων κ. Σπανού, των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.





Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έγινε γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την ογδόης πρωινής μέχρι της δύσης του ηλίου την ημέρα της εορτής, φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής σε όλη την πόλη.


Στις 7.30 το πρωί έγινε παιάνιση του εωθινού από τη Δημοτική Φιλαρμονική. Στις 10.30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου.


Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία για το ιστορικό της επετείου από την κ. Αμαλία Ηλιάδη, ιστορικός, φιλόλογος, διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου