Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο "Ματσόπουλος", το Κάπνισμα και ο Δήμος Τρικκαίων


Επιστολή Τρικαλινών αντικαπνιστών για την Δημοτική Αρχή








Τρικαλινοί δημότες, δημοσιεύουν την παρακάτω επιστολή


Το μπαράκι στο μύλο Ματσόπουλου λειτουργεί και πάλι υπό «μεταβατική» διεύθυνση, στην οποία εμπλέκεται και ο Δήμος Τρικκαίων.

Είναι μία θετική προσθήκη στο εορταστικό σκηνικό που στήθηκε στο συγκρότημα για τις ημέρες που έρχονται. Μέχρι εδώ πολύ καλά και συγχαρητήρια σε αυτούς που δούλεψαν για το ποιοτικό αποτέλεσμα.

Όμως, το όλο σκηνικό  υποβαθμίζεται από τους θεριακλήδες των δύο φύλων που επιμένουν να απολαμβάνουν το τσιγαράκι τους αδιαφορώντας για τον αντκαπνιστικό Νόμο (που εξακολουθεί να υφίσταται), για τους μη καπνιστές συνανθρώπους τους και, φυσικά,  για τις απαγορευτικές πινακίδες που εμφανίζονται σε περίοπες θέσεις εντός του εν λόγω καταστήματος.

Επειδή ο Δήμος της πόλης μας φαίνεται να αδυνατεί να ελέγξει την εφαρμογή του σχετικού Νόμου, δίνοντας ταυτόχρονα το καλό παράδειγμα, μέσω του δικού του «μαγαζιού», σε ένα θέμα με σοβαρές κοινωνικές (και οικονομικές) προεκτάσεις, ας κάνει τουλάχιστον το αυτονόητο: ας αντικαταστήσει τις πινακίδες «Απαγορεύεται το Κάπνισμα» με τις καινοτόμες «Επιτρέπεται το Κάπνισμα», έτσι ώστε να μην αισθανόμαστε ότι απενεργοποιούνται και τα ελάχιστα σταγονίδια νοημοσύνης που μας απόμειναν.

Δήμητρα Αδάμου
Βασιλική Αλεξίου
Γιάννης Κουτεντάκης
Φανή Μπαλαμώτη
Παναγιώτης Μπουρλιός
Στέφανος Παιδής



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου