Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στις εργατικές κατοικίες της Σωτήρας


Επαφές Ταμήλου με παράγοντες του ΟΕΚ





Η κλήρωση των 168 εργατικών κατοικιών της Σωτήρας έχει γίνει πριν κάποιους μήνες.
Οι δικαιούχοι αναδείχθηκαν, μόνο που δεν μπορούν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, διότι πολύ απλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Το ευτύχημα πλέον στην όλη υπόθεση είναι ότι λύθηκε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την μη έγκριση από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου του κονδυλίου εργασιών, που είχαν εκτελεστεί στις εργατικές κατοικίες, οπότε πλέον οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου κανονικά.

Βέβαια, οι αρχικές εκτιμήσεις για τον χρόνο έναρξης των εργασιών δεν ήταν ακριβείς, με την έννοια ότι ανέφεραν πως οι εργασίες επρόκειτο εκ νέου να αρχίσουν τον περασμένο Φλεβάρη. Έστω και με δύο μήνες, ωστόσο απόκλιση το ευχάριστο είναι ότι οι εργασίες ξεκίνησαν.
Μάλιστα, χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος συναντήθηκε στην Αθήνα με παράγοντες του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών, από τους οποίους έλαβε τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται ο εργολάβος να σταματήσει έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.


Σημειωτέον ότι στο πρόσφατο παρελθόν δημοπρατήθηκε η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης των εργατικών κατοικιών και θα συνδέσει το νέο οικισμό με το δίκτυο της πόλης.
Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε ο εργολάβος Χρήστος Κατσιάβας, προσφέροντας έκπτωση 65% επί του προϋπολογισμού του έργου των 629.000 ευρώ, ενώ επίκειται η υπογραφή του συμβολαίου.
Επίσης, απομένει να εκτελεστούν κάποια επιπλέον έργα υποδομής καθώς και να ολοκληρωθεί η σύνδεση των κατοικιών καθώς και του οικισμού της Σωτήρας με το δίκτυο οπτικών ινών.

Οικονομικό πρόβλημα
Βέβαια, κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Τρικκαίων με παράγοντες του ΟΕΚ, εκείνο που επεσήμαναν είναι ότι ο Οργανισμός δεν έχει χρήματα. Υπ’ αυτή την έννοια, δεδομένου δηλαδή του οικονομικού προβλήματος και του ΟΕΚ δεν κατέστη δυνατό οι υπεύθυνοι να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, κυρίως χρονικές, τόσο για την επισκευή των διαμερισμάτων στις εργατικές κατοικίες της Λεπτοκαρυάς όσο και για την κατασκευή των δεκαέξι διαμερισμάτων, που θα λάβει ως αντιπαροχή ο δήμος Τρικκαίων για την παραχώρηση της έκτασης στη Σωτήρα, όπου ανεγείρονται οι εργατικές κατοικίες.


ΕΡΕΥΝΑ Της Ελπίδας Κουτσογιάννη



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου