Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Απάντηση Σαχινίδη προς Λέγκα. Τελικά δε θα γίνουν περικοπές στα προνοιακά επιδόματα


Θα εξαιρεθούν της περικοπής του 10% τα προνοιακά επιδόματα, αναφέρει σε απάντηση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης του Ν. Λέγκα, ο Υφυπουργός Οικονομίας Φ. Σαχινίδης.





«Η αναθεώρηση των αρχικών αποφάσεων της κυβέρνησης, για περικοπή του 10% των προνοιακών επιδομάτων, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς, οι δημοσιονομικές περικοπές δεν πρέπει να αγγίζουν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες», σχολίασε ο βουλευτής Τρικάλων της Ν. Δ.

Υπενθυμίζεται ότι με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο πρώην Υφυπουργός, ζητούσε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αρχικές της αποφάσεις και να μην περικόψει τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους, μετά από τη μείωση της σχετικής πίστωσης που προβλέπεται στον Προϋπολογισμό του 2010.

Επιπροσθέτως, τόνιζε ότι συρρικνώνονται σημαντικά οι διαθέσιμοι πόροι για κοινωνικές και προνοιακές παροχές, καθώς παράλληλα με τη μείωση κατά 10 % των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού, η θέσπιση ορίου 8% ανά μήνα στα έξοδα, περιορίζει τη δυνατότητα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων να αντλήσουν τους απαιτούμενους πόρους από άλλες πιστώσεις.

Κατόπιν της ανωτέρω παρέμβασης του βουλευτή της Ν. Δ, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, δια του Υφυπουργού κου Σαχινίδη, διευκρινίζει ότι «με την απόφαση 2/10557/23-2-10 , οι πιστώσεις στον προϋπολογισμό των περιφερειών που αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και επιδομάτων υγειονομικής περίθαλψης από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στους δικαιούχους, εξαιρούνται από την παρακράτηση ποσοστού 10%»

Επίσης, στην ίδια απάντηση, υπογραμμίζεται ότι «προκειμένου να είναι δυνατή η καταβολή των εν λόγω επιδομάτων έχει ήδη αυξηθεί και το ποσοστό διάθεσης των σχετικών πιστώσεων».








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου