Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»: Πρωτοβουλία από το Δήμο μας να μην κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΗ σε χιλιάδες νοικοκυριά

Οι κυβερνήσεις - εντολοδόχοι της τρόικα έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων.




Τα εφαρμοζόμενα μέτρα λεηλατούν τα εισοδήματα και τις συντάξεις, αυξάνουν την ανεργία, βαθαίνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και στη πόλη μας.
Οι δημότες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι αδυνατούν να καλύψουν βασικές οικογενειακές δαπάνες διαβίωσης. Αυτά τα κοινωνικά στρώματα καλούνται να πληρώσουν ΤΩΡΑ εκτός των άλλων, τα δυσβάστακτα χαράτσια με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, μέσω της πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ .
Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτή την ανάλγητη φορολογική επιδρομή όχι μόνο να την καταδικάσουμε αλλά κυρίως να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν.

Είναι γνωστό ότι ήδη οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου, Ίλιον, Κορυδαλλού, Χαλκιδέων, Λαμίας, Μεσολογγίου και άλλοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και στηρίζουν τον αγώνα όλων όσων αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ώστε να μην τους κοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενός απόλυτα αναγκαίου κοινωνικού αγαθού.

Αυτοί οι Δήμοι αναλαμβάνουν για λογαριασμό των δημοτών τους να προβούν σε μαζικές δικαστικές προσφυγές για λογαριασμό των δημοτών τους , ζητώντας την ακύρωση του νόμου, παράλληλα με την εκδίκαση στις 2 Δεκέμβρη της προσφυγής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων φορέων ενάντια στην αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Θεωρούμε καθήκον και της δημοτικής αρχής των Τρικάλων να βρεθεί με κάθε τρόπο κοντά σε κάθε δοκιμαζόμενο κάτοικο και δημότη .
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς οργανισμούς, επιστημονικούς φορείς και συλλογικότητες, μια αντίστοιχη πρωτοβουλία και στο Δήμο μας.


Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο με το εξής περιεχόμενο:

«1)Να συγκροτηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου επιτροπή ενάντια στην καταβολή του ειδικού τέλους, με στόχο την έμπρακτη συμπαράσταση με κάθε πρόσφορο μέσο στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα χαράτσια εμποδίζοντας την περαιτέρω εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών .
2)Ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία να αρχίσει διαδικασία ενημέρωσης ώστε να πληροφορηθούν οι δημότες ότι έχουν δυνατότητα να πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ  χωρίς παράλληλα να καταβάλλουν το ποσό του ειδικού τέλους .
3)Να ληφθεί απόφαση νομικής υποστήριξης όσων δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.

Ειδικότερα κάθε πολίτης που δεν καταβάλει το ειδικό τέλος, να προσκομίζει την απόδειξη καταβολής των χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και των λοιπών  χρεώσεων (δημοτικά τέλη , κ.λ.π.) στο δήμο και αυτός με τη σειρά του να αναλάβει μέσω της νομικής υπηρεσίας του να προχωρεί σε επίδοση ομαδικής εξώδικης γνωστοποίησης προς τη ΔΕΗ και στη συνέχεια σε συνεργασία με εθελοντές μέλη του δικηγορικού συλλόγου να υποβάλει μαζικές προσφυγές υπέρ των πολιτών.

4)Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να ανατεθεί σε ομάδα δημοτικών υπαλλήλων που θα έχουν ως αποκλειστικό τους καθήκον το επόμενο χρονικό διάστημα να φροντίζουν για τη διάδοση πληροφοριακού υλικού σε όσους δημότες το επιθυμούν, τη συγκέντρωση των φωτοτυπιών των λογαριασμών, των αποδεικτικών  πληρωμής των  υπολοίπων ποσών πλην του ειδικού τέλους καθώς και των σχετικών εξουσιοδοτήσεων των δημοτών για τη διεξαγωγή των δικαστικών ενεργειών και τη διοχέτευση τους στη νομική υπηρεσία του Δήμου που με τη συμπαράσταση εθελοντών – μελών του τοπικού δικηγορικού συλλόγου θα προχωρούν στην κατάθεση ομαδικών προσφυγών στα αρμόδια δικαστήρια.»

Είμαστε σίγουροι ότι αν αυτή η προσπάθεια πάρει μαζικό χαρακτήρα με πρωτεργάτη το Δήμο μας, τότε σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δεν θα τολμήσει να κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε χιλιάδες νοικο κυριά και επιχειρήσεις και η παράνομη και αντισυνταγματική απόφα ση της απερχόμενης κυβέρνησης θα έχει στην ουσία της ακυρωθεί.

ΤΡΙΚΑΛΑ 14 /11/2011
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου