Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δεν έχουμε – Δε θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος της πλουτοκρατίας


Λαϊκή Επιτροπή  Αγώνα Φαρκαδόνας
- Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος !! Δεν χρωστάμε εμείς!
- Δεν δανείστηκαν για μας!!








ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ    ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ - ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Φαρκαδόνας στην τελευταία της σύσκεψη αναφορικά με το θέμα της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, αξιοποιώντας τις προτάσεις νομικών κύκλων, δήμων της χώρας μας καθώς και άλλων Λαϊκών Επιτροπών διαφόρων πόλεων, προτείνει κάποια πρακτικά μέτρα που αν προχωρήσουν μαζικά, με οργανωμένο τρόπο, μέσα από την Λαϊκή Επιτροπή, συνδικάτα, σωματεία, συλλόγους, μπορούν να βάλουν κάποια πρώτα εμπόδια και να μπλοκάρουν την διακοπή της ηλεκτροδότησης. Τα μέτρα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από πρακτικές ενέργειες που στοχεύουν στην απομόνωση του χαρατσιού από τον υπόλοιπο λογαριασμό της ΔΕΗ και άρνησης πληρωμής του.

       Καταρχήν αποφασίστηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής να συναντηθεί με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Οικονόμου και να του ζητήσει να κάνει αυτό που έχουν αρχίσει να κάνουν και άλλοι δήμαρχοι, δηλαδή να σταθεί στο πλευρό κάθε λαϊκής οικογένειας του δήμου μας που δηλώνει αδυναμία εξόφλησης του ηλεκτρικού ρεύματος ή άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, να μην επιτραπεί να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι ή κατάστημα, να καλέσει άμεσα την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και να ζητήσει την λήψη απόφασης που να καταδικάζει το επαίσχυντο μέτρο των χαρατσιών και να ζητάει από την κυβέρνηση την απόσυρσή του.

       Σε ότι αφορά τα μέτρα μερικής πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ, οι δημότες μπορούν να κάνουν τα εξής: η μερική πληρωμή να γίνει μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών. Να επισημάνουμε πως η τράπεζα επιλογής θα πρέπει να είναι εκείνη στην οποία έχουμε τραπεζικό λογαριασμό και όχι οι λεγόμενες εισπρακτικές μηχανές γιατί δεν επιτρέπουν μερική εξόφληση. Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές: «Άλλες Συναλλαγές», «Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που υπάρχει πάνω στον λογαριασμό και πληρώνουμε μόνο το ποσό που μένει όταν αφαιρέσουμε το χαράτσι. Στη συνέχεια το απόκομμα συναλλαγής που παίρνουμε από το ΑΤΜ, το κοινοποιούμε στην ΔΕΗ δηλώνοντας γραπτά πως με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών και ταυτόχρονα ζητάμε και επιμένουμε σε απόδειξη παραλαβής. Είναι σημαντικό η  συγκεκριμένη κίνηση να γίνει μαζικά προς τη ΔΕΗ γι αυτό και απευθυνόμαστε στη Λαϊκή Επιτροπή. Στην περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί να τα παραλάβει τότε μπορούμε να τα στείλουμε με εξώδικο που επίσης μπορεί να είναι ομαδικό. Το κομβικό του ζητήματος είναι να υπάρξει συμπόρευση και αγώνας του κάθε εργαζομένου, ανέργου, συνταξιούχου, νέου και γυναίκας με την Λαϊκή Επιτροπή ή με το σύλλογο ή το σωματείο τους, γιατί μόνο με την οργανωμένη πάλη μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα και να έχει αντίκρισμα ο αγώνας μας. Είναι ύψιστης σημασίας όλο και περισσότερες οικογένειες μαζικά να χρησιμοποιούν τον τρόπο πληρωμής του ποσού που να αντιστοιχεί μόνο στο ρεύμα και ταυτόχρονα η Λαϊκή Επιτροπή ή τα σωματεία να συγκεντρώνουν τους λογαριασμούς και να γίνονται μαζικές κινητοποιήσεις.

       Ακόμη ως μέλη της Λαϊκής Επιτροπής προτείνουμε σ’ όσους δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι ή που για να το πληρώσουν θα πρέπει να στερήσουν το φαγητό, την θέρμανση και την ικανοποίηση των όποιων άλλων βασικών αναγκών από τους ίδιους και τα παιδιά τους, και μπροστά στον κίνδυνο της διακοπής της ηλεκτροδότησης, να μην διστάσουν να κάνουν πράξη μέτρα όπως: λουκέτα στα ρολόγια, να μην ανοίξουν την πόρτα όταν θα έρθει το συνεργείο να κόψει το ρεύμα, επανασύνδεση του ρεύματος αν αυτό κοπεί, κ.α.

       Τέλος αποφασίστηκε πως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας είναι η παρεμπόδιση της διακοπής του ρεύματος σε οικογένειες που δεν διαθέτουν τα χρήματα για να πληρώσουν ούτε το χαράτσι ούτε το ρεύμα. Εδώ απαιτείται άμεση κινητοποίηση ώστε να μην υπάρξει διακοπή της ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο, μέσω των οποίων θα ζητείται από τον ειρηνοδίκη με προσωρινή διαταγή να απαγορεύσει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα. Και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της Λαϊκής Επιτροπής ή των μαζικών φορέων καθώς η διαδικασία θα πρέπει να γίνει μαζικά, με οργανωμένη δράση για να έχει αποτελέσματα αυτή η μορφή πάλης. 

           Και εδώ θα πρέπει να κάνουμε γνωστό πως η οργανωμένη λαϊκή πάλη, η μαζική αντίσταση και άρνηση στις βάρβαρες πολιτικές και τα χαράτσια φέρνουν αποτελέσματα. Θα αναφέρουμε μία από τις αρκετές περιπτώσεις όπου οι αγωνιστικές παρεμβάσεις, η ενεργή συμμετοχή στις Λαϊκές Επιτροπές καθώς και το αγκάλιασμα των κατοίκων στις γειτονιές των πόλεων και στα χωριά δικαίωσε τον αγώνα και γέννησε την ελπίδα. Συγκεκριμένα οι Λαϊκές Επιτροπές Γαρίτσας, Γιαννάδων, Βαλανιού, Αϊ Μαθιά, Επισκοπιανών και Κουραμάδων με οργάνωση, παρεμβάσεις και αποκλεισμούς της ΔΕΗ πέτυχαν την αποτροπή της διακοπής ρεύματος σε 15 λαϊκές οικογένειες και την επανασύνδεση ρεύματος σε άλλες 15 όπου είχε γίνει διακοπή.

       Οι λαϊκές οικογένειες, ήδη βαρύτατα χτυπημένες από την ομοβροντία των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων που τους επέβαλλαν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, και μπροστά στις απειλές της συγκυβέρνησης να ζήσουν χωρίς φως, χωρίς θέρμανση, δεν μπορούν και δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Πρέπει να δώσουν οργανωμένη απάντηση. Έτσι και εμείς, ως Λαϊκή Επιτροπή Φαρκαδόνας, καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας που πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Τώρα επιβάλλεται να δείξουμε την δύναμή μας, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο γειτονιά την γειτονιά, χωράφι το χωράφι, μαγαζί το μαγαζί και μαζικά και οργανωμένα να στείλουμε τα χαρατσόχαρτα στους κεφαλαιοκράτες και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.

                Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φαρκαδόνας   
      

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου