Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Δύο νέες παρακάμψεις σε Αρτεσιανό και Ριζοβούνι


Επιτέλους. Μία ώρα "ταξίδι" θέλεις να πας Καρδίτσα



εδώ το υπόλοιπο κείμενο

Στην Κεντρική Ελλάδα, ως τμήμα όπου έχουν συμβεί τροχαία κατά το παρελθόν, θεωρείται εκείνο μεταξύ Καρδίτσας και Τρικάλων, στο Ριζοβούνι.


Δύο νέες παρακάμψεις, συνολικού προϋπολογισμού 13,6 εκατομμυρίων ευρώ θα κατασκευαστούν στα χωριά Αρτεσιανό και Ριζοβούνι της εθνικής οδού Καρδίτσας- Τρικάλων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των έργων για τη βελτίωση των όρων οδικής ασφάλειας στον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

Η σχετική απόφαση ένταξης υπογράφηκε σήμερα από την Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καλλιόπη Γερακούδη και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 1, με τίτλο «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Θεσσαλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 13.601.680,67 ευρώ αφορά την κατασκευή δύο παρακάμψεων συνολικού μήκους 5,2 χλμ. για την παράκαμψη των χωριών Αρτεσιανό και Ριζοβούνι του εθνικού οδικού άξονα Καρδίτσας- Τρικάλων. Θα κατασκευαστούν 5 ισόπεδοι κόμβοι, δύο στην περιοχή του Αρτεσιανού και 3 στην περιοχή του Ριζοβουνίου, με όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα. Το οδόστρωμα θα διαχωρίζεται με στηθαίο ασφαλείας ενώ σε όλους τους κόμβους θα εγκατασταθεί ηλεκτροφωτισμός.


Με την ολοκλήρωσή του, σε 27 μήνες βάσει του χρονοδιαγράμματος, το έργο θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους οδικούς άξονες της περιφέρειας, που συνδέει τις πρωτεύουσες της δυτικής Θεσσαλίας. Οι σύγχρονες συνθήκες κυκλοφορίας που θα εξασφαλίσει το έργο, θα ωφελήσουν όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες, ενισχύοντας την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής.
Όπως δήλωσε η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη, «η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Θεσσαλίας βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητές μας.

Αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που μας προσφέρει το ΕΣΠΑ, αποφασίσαμε σήμερα την κατασκευή δύο σημαντικών παρακάμψεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του οδικού άξονα Καρδίτσας- Τρικάλων και εγγυώνται την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών.
Με την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις υπηρεσίες είμαι βέβαιη ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας, παραδίδοντας στους πολίτες της Θεσσαλίας σύγχρονες οδικές αρτηρίες, που θα παρέχουν ταχύτητα και ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις τους».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου