Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Πρωτάθλημα στύλου ! - Ένα παραξηγημένο άθλημα


Αυτό που είδαμε εμείς -και θα δείτε κι εσείς- πάντως δεν το περιμένετε. Περιμένετε ίσως σέξι στριπτηζούδες - μέλλουσες πορνοστάρ να στριφογυρνούν γυμνές γύρω από το στύλο.




Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις ακούσει ούτε για διαγωνισμό pole dancing ούτε για σχετικό πρωτάθλημα. Ούτε και οι περισσότεροι στον πλανήτη- εξ ου και τα επιφωνήματα έκπληξης και τα σχετικά σχόλια στο YouTube, όταν ανέβηκαν τα video.



ΟΚ, εδώ δεν έχουμε στριπτηζούδες, έχουμε όμως καλογυμνασμένα γυναικεία κορμιά που κάνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ στροφές και ακροβατικά, με σώμα λάστιχο και κοιλιακούς εφάμιλλους αθλητριών του στίβου.

Η ιστορία έχει πάρει διαστάσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει επισημοποιηθεί και η Αμερικανική Ομοσπονδία του pole dancing (USPDF). Αλλά πλέον δεν είναι μόνο εκεί. Πρωταθλήματα και διαγωνισμοί διεξάγονται κάθε χρόνο σε όλη την υδρόγειο, από τη Γερμανία και το Βέλγιο έως την Αυστραλία και το Hong Kong, με τις Κινέζες μάλιστα (γνωστή η έφεσή τους στη γυμναστική) να συναγωνίζονται επάξια τις αμερικανίδες.


Όσες ασχολούνται σε αυτό το επίπεδο είναι στην πλειοψηφία τους γυμνάστριες. Λογικό, αφού πρόκειται για εντατική αεροβική γυμναστική που απαιτεί πλήρη φυσική κατάσταση, αίσθηση συγχρονισμού, εξαιρετικό μυϊκό σύστημα (κυρίως κοιλιακοί, ραχιαίοι και χέρια) και χορευτικές ικανότητες.

Οι πρωταθλήτριες είναι ικανές να παραμένουν ανάποδα και με τα πόδια σε έκταση πιασμένες με τα δυο χέρια από το στύλο, σε στάση τόσο δύσκολη, (βλ. φωτό) που ισοδύναμή της είναι μάλλον μόνο ο κλασσικός επίπονος "σταυρός" των αθλητών στίβου στους κρίκους.

Βλέποντας πάντως τα παρακάτω video, αναρωτιέσαι σοβαρά μήπως το pole dancing θα πρέπει να καθιερωθεί σαν Ολυμπιακό άθλημα .

Αν απαιτείται τόσο καλή φυσική κατάσταση και τόση προσπάθεια, μας συγχωρείτε, αλλά είναι πολύ πιο συναρπαστικό από εκείνες τις ανοησίες της ενόργανης με τις κορίνες που πετάνε στον αέρα.

Άσε που θα βλέπουμε τις αθλήτριες ημίγυμνες με μαγιό...Απόλαυσε ένα πλήρες πρόγραμμα από την ανάδειξη της Μiss Pole Dancer στην Αυστραλία καθώς και επιδείξεις από τις καλύτερες του είδους στα τελικά του φετινού πρωταθλήματος







Το βρήκε ο

Fanis Vouts. ΕΔΩ


Felix - 2009 World Pole Dance Champion












Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου