Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων της πλουτοκρατίας.



Του Αχιλλέα Κανταρτζή ,μέλους της ΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.











 Κάθε μέρα  που περνάει, κάνει όλο και πιο καθαρό αυτό που το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει:
   
Η κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ -Καρατζαφέρη  με την στήριξη  της Μπακογιάννη είναι το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας για να εκβιάσει και να γονατίσει τον λαό.

 Η κυβέρνηση αυτή θα είναι ακόμη χειρότερη από τις προηγούμενες, βαθειά εχθρική απέναντι στον λαό. Θα πάρει ακόμη πιο άγρια και  σαρωτικά  μέτρα   σε βάρος των εργαζομένων.

Θα συνεχίσει τον δρόμο του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου που έφεραν απολύσεις, ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μια καταιγίδα φόρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, και τους αυτοαπασχολούμενους .

Η νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μνημόνια  που θα υπογράψει αυτή η κυβέρνηση θα φέρουν μέτρα ακόμα πιο δυσβάστακτα στις πλάτες του λαού που ήδη τον έχουν χρεοκοπήσει με όλα τα προηγούμενα  μέτρα.

Ούτε  το χρέος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει, ούτε  τα ελλείμματα, ούτε την πιθανότητα μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Το βάθος της κρίσης που εξαπλώνεται τώρα στην Ισπανία και την Ιταλία ενώ τα κύματα αγγίζουν ήδη την Γαλλία, δείχνει πόσο επικίνδυνο έγινε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα για τους λαούς.

Τα κόμματα του κεφαλαίου συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την εξουσία του κεφαλαίου τσακίζοντας τον λαό.
Οι εργαζόμενοι που ακόμα ελπίζουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην ελπίζουν ότι η συγκυβέρνηση θα φέρει κάτι καλύτερο.
Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν.

Καμία αναμονή.  Ούτε ώρα χαμένη.

Ακόμη πιο ορμητικά στους αγώνες σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, άλλη λύση δεν υπάρχει.
Να ενταχθούν στον αγώνα  ακόμη και εκείνοι που μέχρι τώρα για τον έναν ή τον άλλο λόγο  δεν μετείχαν. Να αποβάλλει ο λαός τον φόβο και να απορρίψει τους εκβιασμούς. Η ίδια η ζωή δείχνει ότι οι εκβιασμοί δεν έχουν τέλος και κάθε αναμονή αφήνει τον δρόμο ανοιχτό για τα χειρότερα.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου