Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Λέγκας: Με τακτικισμούς και τα «είπα ξείπα» προκαλεί ο Παπανδρέου


Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις  βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:







«Στις κρίσιμες αυτές στιγμές απαιτείται σοβαρότητα απαιτείται νηφαλιότητα, απαιτείται ψύχραιμη σκέψη. Παλινδρομήσεις, τακτικισμοί, καιροσκοπισμοί και τα «είπα ξείπα» προκαλούν και θα πρέπει να αποφεύγονται. Οι πολίτες δεν τα ανέχονται.

Η κοινωνία δυσανασχετεί.

Τα θέματα που άνοιξαν μετά από την απονενοημένη ενέργεια του κ. Παπανδρέου πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν. Τα διλήμματα του τύπου «Ευρώ ή δραχμή» ή με την άλλη εκδοχή «Εγώ ή δραχμή» είναι καταστροφικά, αφού θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Προειδοποιήσαμε χθες την κυβέρνηση και τον κ. Πρωθυπουργό να δείξει ειλικρινείς προθέσεις και να σταματήσει να παίζει όχι μόνο με την αντιπολίτευση αλλά με τους συνεργάτες του, την κοινοβουλευτική του ομάδα, τον ελληνικό λαό.

Καταθέσαμε, με αίσθημα ευθύνης, συγκεκριμένη πρόταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών αλλά και την αντιμετώπιση των διαδικαστικών θεμάτων που αφορούν στο αποκλειστικό μέρος της δανειακής σύμβασης και την καταβολή της 6ης δόσης.

Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να αποφύγουμε τα αδιέξοδα

Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες
ώστε να επιστρέψει η ελπίδα και η προοπτική στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν.

Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να υπάρξει ειλικρινής διάθεση και επαναλαμβάνω νηφάλιες σκέψεις και σταθερές -έξω από τακτικισμούς- κινήσεις».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου