Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα - Θέλουμε εκλογές τώρα


«Ζητάμε στροφή στην ομαλότητα. Ζητάμε εκλογές για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο στη 1 το μεσημέρι.






Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Στη δήλωσή του, την οποία εμφανίστηκε να διαβάζει έχοντας στο πλευρό του τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, o κύριος Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τορπιλίζει κάθε κίνηση συναίνεσης που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση «Κάθε φορά που εμείς πάμε να ανοίξουμε το δρόμο της συναίνεσης, η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου τον κλείνει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Παπανδρέου πόλωσε τον λαό και μπλόκαρε τη δόση με την απόφαση του για το δημοψήφισμα» υποστήριξε ο κ. Σαμαρας, ο οποίος μάλιστα στη δήλωση του υπογράμμισε ότι «το κείμενο της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου δεν περιελάμβανε νέα μέτρα».

«Ξεμπλοκάραμε τα χρήματα της έκτης δόσης αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου» υποστήριξε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, «ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο».

Ο κύριος Σαμαράς, ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει λευκή επιταγή και προσέθεσε η πρόταση της ΝΔ μένει στο τραπέζι.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι Νέα Δημοκρατία δέχεται το «κούρεμα», τους στόχους και τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά δεν δέχεται τα νέα μέτρα που θέλει ο Γ. Παπανδρέου να ψηφιστούν μαζί με τη σύμβαση.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία Παπανδρέου στη Βουλή αλλά και στη σημερινή του επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς, υπογράμμισε ότι «τελικά ούτε ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε, αλλά έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και τα μέτρα με 180 βουλευτές, που σύμφωνα με το Σύνταγμα, αυτό θεωρείται εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες πολιτικές του.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου