Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν διανομή τροφίμων, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων


Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, ξεκίνησε την Δευτέρα 14-11-2011 στην πόλη των Τρικάλων, η δωρεάν διανομή τροφίμων, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που με τη σειρά τους θα τα διανείμουν σε 16.837 δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις των ψυγείων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων έγινε η διανομή 15 τόνων γραβιέρας, στους Συλλόγους Πολυτέκνων, αλλά και σε φορείς προκειμένου με τη σειρά τους να τα διανείμουν σε άτομα που χρίζουν βοήθειας.

Εντός του μηνός Νοεμβρίου θα γίνει η διανομή ρυζιού και ζυμαρικών, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του έτους.

Το πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους του νομού Τρικάλων, υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Τρικάλων έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Τρικάλων.

Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται από διάφορους φορείς οι οποίοι τα διανέμουν στη συνέχεια σε άπορα μέλη τους. Οι φορείς αυτοί είναι το Διογένειο Οικοτροφείο, το εκκλησιαστικό γηροκομείο Μεγάλων Καλυβίων, η Τράπεζα Αγάπης Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής, το Φιλόπτωχο Ταμείο Κωνσταντίνου και Ελένης, η Τράπεζα Αγάπης Αγίου Αθανασίου Πυργετού, το Σωματείο Ενοριτών Αγίου Αθανασίου Μπάρας, η Τράπεζα Αγάπης Παναγίας Φανερωμένης, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, οι Σύλλογοι ΑμΕΑ «Ελπίδα» και «Συμπαράσταση», η Αρωγή, ο Σύνδεσμος Τυφλών, ο Σύλλογος Νεφροπαθών, ο Σύλλογος Τριτέκνων, ο Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών και οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων αφορά άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).Μιλώντας για το Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων συνολικά στη Θεσσαλία, ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή που περνά η χώρα και λαμβάνοντας υπόψιν την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία έχουν έλθει πολλές οικογένειες, εμείς ως Περιφέρεια, προσπαθούμε με συντονισμένες κινήσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, δρομολογήσαμε γρήγορα τις προαπαιτούμενες διαδικασίες και προχωρήσαμε στην ενημέρωση όλων των φορέων, έτσι ώστε να φτάσουν τα τρόφιμα έγκαιρα τα τρόφιμα στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν άμεση ανάγκη. Σε όλη τη Θεσσαλία ωφελούνται συνολικά 57.000 συμπολίτες μας. Στόχος μας θα είναι πάντα να βοηθούμε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με κάθε πρόσφορο μέσο».

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μιχαλάκης: «Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, που υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι πολύ σημαντικό διότι μπορούμε, με αυτόν τον τρόπο, να βοηθήσουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου