Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σωτήρης Χατζηγάκης: Η ενότητα πολύ καλό παράδειγμα για την Ελλάδα


Ομιλία του πρώην υπουργού σε Διεθνές Φόρουμ για την Ελληνοκινεζική συνεργασία στο Θιβέτ








«Η αντίληψη της ενότητας (που υπάρχει στην Κίνα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο) αποτελεί πολύ καλό παράδειγμα για την Ελληνική πραγματικότητα, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο που διανύουμε», υπογράμμισε σήμερα ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έναρξη του διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Θιβέτ: Νέες προοπτικές στην ελληνοκινεζική πολιτιστική και οικονομική συνεργασία», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.




Ο κ. Χατζηγάκης, που έχει γράψει δύο βιβλία για την Κίνα –το τελευταίο, μάλιστα, που κυκλοφόρησε το 2010 σε συνεργασία με τον γιο του Μικέλη– θεωρείται από τους καλύτερους γνώστες της Κίνας στην Ελλάδα και στην ομιλία του περιέγραψε τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που ανοίγουν ανάμεσα στις δύο χώρες (Ελλάδα και Κίνα), ενώ προχώρησε και σε μια σύντομη ανάλυση για την γεωπολιτική σπουδαιότητα του Θιβέτ και την πρόοδο που σημειώνεται εκεί τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Χατζηγάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο Υπουργό Πληροφοριών κ. Wang Chen, όπου υπήρξε κοινή έκφραση της βούλησης για περαιτέρω σύσφιξη των Ελληνό-Κινεζικών σχέσεων σε οικονομικό, επιχειρηματικό, αλλά και πολιτιστικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Χατζηγάκης στο Κρατικό κανάλι της Κίνας CCTV και στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε ότι είναι αισιόδοξος πως η συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας  και η σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στον κοινό στόχο της διάσωσης της Ελλάδας εμπνέει αισιοδοξία για το μέλλον.

Σημειώνουμε ότι στο Φόρουμ, που έχει διεθνή χαρακτήρα, εκτός από τον κ. Χατζηγάκη, απήυθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Ενημέρωσης και Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Γουάνγκ, ο Πρέσβης της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Ντου, ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, κ. Γιαννίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας - Κίνας, κ. Ποταμιάνος και o Κώστας Βρεττός.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου