Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Στην αντεπίθεση ο Σ.Χατζηγάκης, μιλά για συρρίκνωση της ΝΔ επί Σαμαρά


Πόλεμος μετά τη διαγραφή

Με σκληρά λόγια απάντησε ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαίωμά του».

«Λυπάμαι γιατί μια παράταξη που υπηρέτησα 37 χρόνια με όλες τις ηγεσίες, κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός προσερχόμενος στη Βουλή.

Της διαγραφής του βουλευτή Τρικάλων είχαν προηγηθεί δηλώσεις του, πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Ο κ. Χατζηγάκης, αναφέρθηκε σε τάσεις εντός της ΝΔ καθώς και στη φυσιογνωμία του κόμματος. «Η ΝΔ που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει μέσα και φιλελεύθερους και λαϊκή δεξιά και μεσαίο χώρο. Όλες μαζί αυτές οι τάσεις συγκροτούν τη ΝΔ που κανείς δεν μπορεί να αλλάξει» δήλωσε.

Αντιδρώντας, η ΝΔ, στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τη διαγραφή του Σ.Χατζηγάκη, αναφέρει ότι οι δηλώσεις του «για δήθεν ύπαρξη 'ακροδεξιών σταγονιδίων' μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη». Προσθέτει δε ότι «η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη 'τάσεων' μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική».


ΤΑ ΝΕΑ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου