Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αρχίζει η ανάγνωση του "κατα Λουκά" Ευαγγελίου


Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Λουκά Παπαδήμο από τον Κάρολο Παπούλια






Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλέυσεις  των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί  αποχώρησαν από την αίθουσα του Συμβουλίου και περιμένουν στο γραφείο του Προέδρου τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος εκλήθη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έπεσαν και τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου.

Αμέσως μετά τηλεφώνησαν από το Προεδρικό Μέγαρο στον κ. Παπαδήμο και του έθεσαν υπόψιν του τις προτάσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα και αφού επήλθε συμφωνία ο κ. Λουκάς Παπαδημος αναμένεται και για τα τυπικά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του, περιμένοντας για το ενδεχόμενο ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, αναφέρουν στενοί του συνεργάτες.   Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Χίου, στην οποία επρόκειτο να παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσανατολίζεται να αναβάλει το ταξίδι του.

Στη διάρκεια της ολιγόλεπτης παραμονής των φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων μέσα στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών φάνηκε ότι υπήρχε συνομιλία μεταξύ του Γ.Καρατζαφέρη και του Γ.Παπανδρέου. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν συνομίλησε μα κανένα από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.  Λίγα λεπτά αργότερα, κατά την άφιξή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Όλα καλά. Είναι μια ηλιόλουστη ημέρα».
Ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε στους δημοσιογράφους: «Είναι η τρίτη φορά που ήρθα για αυτό το θέμα και ελπίζω να είναι η τελευταία». Τελευταίος μετέβη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση.

Υπενυθμίζεται ότι στη συνάντηση δεν συμμετέχουν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

NEWPOST



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου