Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ημερίδα στα Τρίκαλα για το νερό


Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων σχετικά με τις άδειες γεωτρήσεων έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη ενημέρωσης πάνω στο σημαντικό ζήτημα των αδειών γεωτρήσεων, δεδομένου ότι στην περιοχή των Τρικάλων υπάρχει μεγάλος αριθμός αγροτών.






Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν δίνεται βαρύτητα στην άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις, πηγάδια, κανάλια, ρέματα, ποτάμια.

Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Λάππα και του προέδρου του Δ.Σ. Θανάση Βαβύλη, οι αγρότες ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη Γρηγόρη Σουλιώτη, Διευθυντή Υδάτων Θεσσαλίας, Άγγελο Τσιάρα, Δ/ντή Τμήματος Γεωργοοικονομίας, Κατσιλούλη Ειρήνη, Προισταμένη Τμήματος Ανάπτυξης & Διμερών Σχέσεων και Ανδρέα Χριστοδούλου Γεωπόνο, για τις διαδικασίες έκδοσης άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης, σύμφωνα με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις άδειες γεωτρήσεων.


Ο κ. Λάππας τόνισε ότι «είναι ορθή και σημαντική η εκδήλωση που διοργανώθηκε αφού δίνεται έμφαση στην ενημέρωση, διότι το νερό ως το πολυτιμότερο αγαθό που είναι, πρέπει να προσέχουμε για να το έχουμε και να λύσουμε προβλήματα που έχουμε».




Ο κ. Σουλιώτης στην ομιλία του τόνισε ότι «πρέπει να μιλάμε για το νερό που έχουμε να διαθέσουμε και όχι για το νερό που θέλουμε να έχουμε» ενώ αναφέρθηκε αναλυτικότερα για τα δικαιολογητικά που πρέπει οι αγρότες να προσκομίσουν για τις άδειες. Ακολούθησε συζήτηση όπου οι αγρότες πήραν απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Για όποιες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου