Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Όταν υπάρχει αλήθεια υπάρχει και διάθεση συμμετοχής των πολιτών...


Οι Πολίτες ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του Γιώργου Οικονόμου







Συζήτηση για τους αγρότες. Συζήτηση για τις εκλογές της 6ης Μαΐου και κυρίως την επόμενη ημέρα. Συζήτηση ακόμη και για τα εθνικά θέματα.


Μπορεί ο θυμός να είναι κύριο κοινωνικό γνώρισμα όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Οικονόμου αναζητά το χώρο του διαλόγου και οι πολίτες των χωριών του Νομού τα οποία επισκέπτεται του τον δίνουν, αφού τον υποδέχονται και συζητούν μαζί του.


Ο ίδιος, προχθές επισκέφθηκε το Λιλή, τη Δροσοπηγή, τον Εξάλοφο, το Ελευθεροχώρι, τον Άγιο Βησσαριώνα, τη Φιλύρα, την Πιαλεία και τη Φήκη.


Η ανταπόκριση των Πολιτών ήταν συγκινητική και στη συγκεκριμένη περιοχή για τον ίδιο. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να απευθυνθεί με ειλικρίνεια και ρεαλισμό στους Συμπολίτες του.


Να τους ακούσει με προσοχή, αλλά και να καταθέσει ο ίδιος τις δικές τους απόψεις για ζητήματα που αφορούν την αγροτική και κτηνοτροφική (κυρίως χοιροτροφική) παραγωγή στην περιοχή.


Για την ανάγκη να στηριχθεί ουσιαστικά αυτή χωρίς ευχολόγια, αλλά με μέτρα και δράσεις τα οποία θα δώσουν στους κατοίκους της περιοχής τη δυνατότητα να καρπωθούν και οι ίδιοι τα οφέλη από την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος στην πρωτογενή παραγωγή.


Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά. Το ένα θέμα έφερνε το άλλο και οι περισσότεροι έφυγαν ικανοποιημένοι για ένα κυρίως λόγο. Γιατί δεν άκουσαν το συνήθη ξύλινο πολιτικό λόγο, αλλά την αλήθεια που ένας νέος άνθρωπος εξέφρασε με ρεαλισμό και συνέπεια.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου