Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Προς τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κομμάτων


Ανοιχτή επιστολή μέσω διαδυκτίου για τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012
Κύριοι και κυρίες υποψήφιοι,







Μάς καλείτε για μίαν ακόμη φορά να σας ψηφίσουμε. Προφανώς και πάλι «για το καλό μας». Αλλά δυστυχώς, πολύ γρήγορα ξεχάσατε ότι ξανά και ξανά σάς ψηφίσαμε «για το καλό μας», όχι μόνο το προσωπικό μας καλό αλλά και γενικότερα «για το καλό της Ελλάδας». Μόνο που δεν μας φέρνετε «το καλό μας», χρόνια τώρα... Αντιθέτως μας φέρατε τον κακό κι ανάποδο καιρό μας!... Πολύ φοβάμαι ότι για μίαν ακόμα φορά θα σκοτώσετε τις ελπίδες μας και αυτό τούτο το είναι μας, εξευτελίζοντάς μας ως προσωπικότητες, κανοντάς μας να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες.

Υπάρχουν ―και δυστυχώς είναι πολλοί, μα πάρα πολλοί― οι ψηφοφόροι που θέλουνε να είναι με τους ισχυρούς (τα υποτιθέμενα «μεγάλα κόμματα»). Ισως, από παντελή έλλειψη προσωπικότητος και με ιδιοτελή κίνητρα. Τούς αρκεί η μετάθεση του κανακάρη τους, ο διορισμός της κόρης τους, μια σύνταξη μαϊμού, μια καθ' οιονδήποτε τρόπο «αρπαχτή» από τον δημόσιο κορβανά, η διευθέτηση παρανομιών, η απαλλαγή ευθυνών και υποχρεώσεων κ.π.ά. Και φυσικά εσείς υπόσχεσθε αφειδώς λαγούς με πετραχήλια, υπόσχεσθε τα πάντα, αλλά και πραγματοποιείτε τον εκμαυλισμό του λαού. Φροντίζετε μέσω πληρωμένων κονδυλοφόρων να εκμεταλεύεσθε αυτά τα ανθρωπάκια, που γίνονται «γιουσουφάκια» σας και αρκεί ένα νεύμα σας για ν' αρχίσουν να κουνιούνται όπως εσείς προστάζετε. Από υπηρέτες του λαού γίνατε δυνάστες του.

Αλήθεια, είναι τεράστια η ευθύνη μας σε αυτή την απέραντη ξεφτίλα. Πατάτε πάνω στην ανέχεια του λαού και στην ανάγκη του ―λ.χ. του πατέρα με τα τρια άνεργα παιδιά― και, δυστυχώς, χωρίς καν να το καταλάβουμε γίναμε σαν τα μούτρα σας.

Αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν ένα τέλος. Οι νέοι τού σήμερα δεν θα το δεχτούν αυτό. Ο ψηφοφόρος τού σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον ψηφοφόρο τού χθες. Ο νεός δεν θα δεχτεί να γίνει η μαριονέτα σας. Ο νέος θ' αγωνιστεί να βρει το δίκιο του και θα το αναζητήσει με αξιοπρέπεια. Δεν θα σας το επιτρέψει να τον χτυπήσετε φιλικά στην πλάτη κι αμέσως μετά να τον προδώσετε. Πνίγεται, βρυχάται μέσα του... Και αλίμονό σας εάν ο νέος αντιδράσει· δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε!...

Η Ελλάδα είναι το καλύτερο οικόπεδο, ή ένα από τα ελάχιστα καλύτερα οικόπεδα του πλανήτη. «Μαγαζί γωνία», όπως λέμε εμείς οι έμποροι. Αρκούσε ακόμα κι ένας περιπτεράς ―μόνον νά 'ταν πατριώτης― και θα μεγαλουργούσε αυτός ο ευλογημένος τόπος. Μόνον εσείς κατορθώσατε το ακατόρθωτο: Να χρεωκοπήσετε αυτή τη χώρα, που λ.χ. θα μπορούσε να ήταν το θέρετρο του κόσμου. Να δουλεύουνε στις φάμπρικές τους οι ξένοι, και νά 'ρχονται εδώ να ξεκουράζονται· απολαμβάνοντας περιβάλλον, πολιτισμό, υπηρεσίες ασυναγώνιστες· και φυσικά γεμίζοντας τα δικά μας πορτοφόλια. Δεν κάνω τον έξυπνο, αλλά την λύση την ξέρω, όπως την ξέρουν όλοι σ' αυτόν τον τόπο!

Ακόμα κι εσείς ξέρετε την λύση, μόνο που δεν θέλετε να την εφαρμόσετε, διότι συνειδητά υπηρετείτε τα ξένα και ντόπια συμφέροντα των ολίγων, που δεν θέλουν την προκοπή της Ελλάδας και την ευημερία του λαού,  νομίζοντας ότι θα μπορέσουν πολύ πιο εύκολα να σταυλίσουν τους νηστικούς πολίτες στα πολιτικά συστήματά σας. Και το γνωρίζετε καλά πως αυτά είναι μόνον δύο: ο καπιταλισμός και ο κομμουνισμός. Όλα τα άλλα είναι μορφώματα και εφευρέσεις πολιτικών απατεώνων, για να ικανοποιήσουν τις αλαζονικές και διεστραμμένες φιλοδοξίες τους.

Τώρα θα μου πείτε, ότι εσείς κατορθώσατε και το ακατόρθωτο! Ας μας πει ένας ―ο καλύτερος πολιτικός αναλυτής― εαν εμείς στην Ελλάδα έχουμε καπιταλισμό. Αυτό το τερατούργημα είναι παγκόσμια πατέντα. Εφεύρεσή σας, μοναδική! Κάποιοι από εσάς νομίζετε ότι είστε καπιταλιστές· κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι είναι κομμουνιστές. Αλλά θα μας πείτε, πάλι «για το καλό μας», ότι εξ αναγκής πρέπει ξανά να σας υποστούμε, να σας «ξαναφάμε στην μάπα» θέλοντας και μη· για να συνεχίσετε τον εξανδραποδισμό του λαού και την καταστροφή της Ελλάδας.

Τουλάχιστον, δείξτε κάποιο έλεος!... Προσπαθείστε να συνέλθετε και να συνεργαστείτε μεταξύ σας σε όσα σάς ενώνουν· κι επιτέλους να πάψετε το παραμύθι, ότι υπάρχουν δήθεν ιδεολογικές διαφορές ανάμεσά σας, οι οποίες είναι αγεφύρωτες. Αγεφύρωτοι ―και μάλιστα χωρίς κολώνες― είστε εσείς, όπως είστε προσδεμένοι στα συμφέροντα που υπηρετείτε.

Ενδεχομένως να μου έχετε θυμώσει. Γι' αυτό θα σας πω τούτο: Όλοι μας ανήκουμε σε τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι «γαϊδουρο-επιμένοντες». Είναι μια κατηγορία πολιτών που από την διοικητική θέση, στην οποίαν αδεικνύονται, προσπαθούν να δώσουν τις δέουσες λύσεις στα προβλήματα, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική και την οικογενειακή ζωή τους, αντιμαχόμενοι καθημερινά τα «θηρία». Ακόμα κι όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή πονηροί τούς βρίζουν, αυτοί επιμένουν στο έργο τους και στον αγώνα τους, προσπαθώντας ―έξω από μικροσυμφέροντα και προσωπικές αντιπαραθέσεις― να κάνουν τα πάντα για την καλυτέρευση της ζωής τών πολλών, για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών όλου του κόσμου. Αυτοί είναι οι «γαϊδουρο-επιμένοντες» και τους αξίζει αυτό που λέει ο λαός μας: «Μπράβο του, αυτός μάλιστα! Είναι παλικάρι!». Τα βάζει με όλους και με όλα για το καλό αυτού του τόπου.

Η δεύτερη κατηγορία διοικούντων, είναι οι λεγόμενοι «γαϊδουρο-φανείς». Είναι αυτοί που, ενώ δείχνουν ότι «γαϊδουρο-φέρνουν», κατά βάθος υποφέρουν. Βλέπουν δίπλα τους τα κακώς κείμενα, αλλά δεν μπορούν ν' αντιδράσουν ―γιατί προφανώς θα χάσουν τη θέση τους και τα προνόμιά τους― και πράττουν, λ.χ. ψηφίζουν στη Βουλή, ό,τι τούς διατάζει το κόμμα τους και όχι ό,τι τούς επιβάλλει η συνείδησή τους. Αυτούς ειλικρινά πρέπει να τούς λυπόμαστε.

Είναι και η τρίτη κατηγορία διοικούντων, οι εκ γεννετής «γαϊδουρο-πρεπείς». Αυτοί, δυστυχώς, είναι η χειρότερη κατηγορία. Και υπάρχουν πάρα πολλοί από δαύτους. Σε αυτή την κατηγορία ―προσωπικά για τους ίδιους― δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Διαπράττουν καθημερινά εγκλήματα για προσωπικό και κομματικό όφελος και κοιμούνται ήσυχοι, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αλλά και αυτή η κατηγορία έχει ένα κόστος. Δυστυχώς όχι για τους ίδιους, αλλά για τα παιδιά τους. Πολλά παιδιά εξ αυτών, μην μπορώντας ν' αντέξουν την ντροπή τού πατέρα τους ή της μάνας τους, παίρνουν τον δρόμο των ναρκωτικών ή πηδούν από κάποιο μπαλκόνι ή κάτι άλλο αυτοκαταστροφικό κάνουν!...

Τελειώνωντας, κύριοι και κυρίες Υποψήφιοι, σάς απευθύνω μίαν έκκληση: Πριν μας ζητήσετε την ψήφο μας «για να μας σώσετε» πάλι, αναλογιστείτε σε ποιάν από τις τρεις κατηγορίες των «γαϊδουρο-...» ανήκετε!... Και τότε ίσως να γεννηθεί μία ελπίδα γι' αυτή την ευλογημένη χώρα.

Διαφορετικά, αδειάστε ―ως πρόσωπα και ως κόμματα― την πολιτική σκηνή από την παρουσία σας, που απωθεί κάθε αξιόλογο και ικανό πολίτη από την πολιτική, κι ελάτε στον καναπέ των ενόχως εφησυχαζόντων, μήπως και πάρει τη θέση σας κάποιος με όραμα, με ικανότητες, με εντιμότητα, με αγάπη ―πολλή και άδολη αγάπη― για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Σας ευχαριστώ που με διαβάσετε.

Απλώς δεν είμαι σίγουρος αν με καταλάβατε.



Με πολλή αγάπη και περισσότερη αγωνία,
ο νομίζων ότι ανήκει στους «γαϊδουρο-επιμένοντες»
Θανάσης Γκολίτος, επιχειρηματίας

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου