Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Σύσκεψη στπ Δήμο Τρικκαίων για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (24/4) με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων στα πλαίσια του «Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» θεματικός άξονας 4 «πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών».





Στόχος είναι η υποβολή προτάσεων με σκοπό τη δημιουργία νέων ή ακόμη και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Οι Κοινωνικές Δομές θα λειτουργήσουν στους Δήμους όλης της χώρας με πληθυσμό πάνω από 80.000 κατοίκους .

Μέσα από τις παραπάνω  πράξεις επιδιώκεται α) η ενίσχυση και υποστήριξη των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα των αστέγων και όσων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, ή απειλούνται από φτώχεια, β) η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους άνεργους νέους, στους οποίους τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά και γ) η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνικών φορέων για την ενεργό συμμετοχή  τους στο Δίκτυο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θαν. Βαβύλης, ο Γ.Γ. Γιάννης Καριώτης, ο αντιδήμαρχος Ζήσης Γκογκουστάμος, ο Δ/ντής Προγραμματισμού του Δήμου Γεωρ. Χαρίσης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης & Σταγών π. Αθαν. Γκιουλέκας, ο Γεωρ. Πέτρου από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο Νικ. Μάνος από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο Χρ. Καλλέας από τον Εμπορικό Σύλλογο, ο Μιχ Μαντέλλας από το Εργατικό Κέντρο, οι κ. Ντίτα Μπονώτη & Βαλαώρα Μαρία από τις Φίλες της Αγάπης, η Ολ. Τσιαμούλη από την Αγία Βαρβάρα, ο Στέφ. Γιώτης από το Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Κώστας Φώλιας από τον ΣΥΝ-ΕΙΡΜΟ, η Μαρία Βαίου από το ΕΠΑΨΥ, και ο Κων. Μπέλλος από τον «Ασκληπιό».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου