Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Η Γεωργία Νταγάκη σήμερα στα ΤρίκαλαΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ μουσική σκηνή
ΕΙΣΟΔΟΣ 8 ΕΥΡΩ  ΩΡΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:30


Λίγα λόγια για την Γεωργία

Η Γεωργία Νταγάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Οι παραδοσιακοί ήχοι του τόπου της είναι βαθιά εγγεγραμμένοι στο DNA της. Καθόλου τυχαία λοιπόν,  από την μουσική παράδοση της Κρήτης, περνάει σταδιακά και σε άλλα μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής πάντα με τη συνοδεία της λύρας της. Πειραματίζεται συνεχώς με διάφορους ήχους από την έντεχνη μουσική ως τη rock και τη jazz διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.

Έχει δισκογραφίσει  με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2009 μια μεγάλη περιοδεία σε 25 πόλεις του εξωτερικού. Σημαντική στιγμή και η συμμετοχή της στο συναυλιακό πρόγραμμα του Goran Brecovic το καλοκαίρι του 2008.

Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «Secret Love» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη.
Η επιστροφή της στην Ελλάδα την βρίσκει σε μεμονωμένες παραστάσεις σε διάφορους συναυλιακούς χώρους, δίνοντας περισσότερο βάρος στην  προετοιμασία του νέου της ολοκληρωμένου δίσκου που προβλέπετε να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τον Οκτώβριο του 2012.

Από τις αρχές του 2012 συνεργάζεται ως μουσικός και ως ερμηνεύτρια με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξυδάκη τόσο στις μεγάλες του συναυλίες όσο και σε ιδιαίτερες όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/03/12  στο Μουσείο Ακρόπολης  στα πλαίσια αφιερώματος στη Σαπφώ στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων


Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς επίσης ξεκινάει μια ακόμη ενδιαφέρουσα συναυλιακή συνεργασία αυτή με τον σπουδαίο Έλληνα ερμηνευτή Μανώλη Λιδάκη...

Παράλληλα έχει ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις της με μία επιλογή από τα αγαπημένα της τραγούδια ανεξαρτήτως είδους και εποχής, τα οποία παράλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ένα κοινό ηχόχρωμα , να δένουν αρμονικά μεταξύ τους, παρουσιάζοντας ένα νέο ζωντανό και ροκ ήχο, χωρίς να απαρνιέται τις παραδοσιακές ethnic ρίζες της.
Το επόμενο συναυλιακό ραντεβού της Γεωργίας με το κοινό του εξωτερικού θα είναι το Σάββατο 19/05/12  στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ στο διάσημο Quasimodo Jazz Club !!!


Είπαν για τη Γεωργία Νταγάκη:

-Φωνή καθάρια, βαθιά, να φτάνει στα κόκαλά σου και να κάνει το δέρμα σου να χορεύει. Λύρα γκρινιάρα και νόστιμη για τ’ αυτιά σου, να κουβαλά την παράδοση της γης της, σε κάθε της κίνηση. Κι έχουμε τόση ανάγκη, τα μακροβούτια εκείνα, στην παράδοσή μας.
Κωνσταντίνος Ι. Παπαπρίλης Πανάτσας  Youropia Mάρτιος 2012

Αναμειγνύοντας τα παραδοσιακά κρητικά με το ροκ και την ελληνική
μουσική, βγαίνει με το συγκρότημα της στον αφρό και μας δίνει μια
αγνή και κάπως αθώα εικόνα για έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια
παραδέρνει μέσα στο χυλό της σόου μπιζ...
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, 'Ε', ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

- Her vocal artistry is unusually refined: she can go from husky to crystalline in a phrase, and negotiates angular harmonic changes with graceful ease.
MICHAEL CHURCH, THE INDEPENDENT UK, SEPTEMBER 2009

- Η λυράρισα που γοήτευσε τον Eric Burdon.
ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ, 'Κ'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

- Θα αργήσω να ξεχάσω τα ρίγη που με διαπέρασαν
εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ που ένας αγαπημένος
φίλος είχε την έμπνευση να ακούσουμε το CD μιας
νεαρής Κρητικιάς που ανακάλυψε τυχαία σε ένα
δισκάδικο του Πειραιά. Μετά από ένα καλό δείπνο
και αρκετή τζαζ, η φωνή της Γεωργίας Νταγάκη και η
γλύκα της λύρας της γέμισαν με ομορφιά τον χώρο
ακρόασης... Είναι μεγάλη η χαρά της συζήτησης με μια
γνήσια και απίστευτα ταλαντούχα καλλιτέχνιδα. Και η
συγκίνηση εξίσου...
ΦΑΝΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ, HIFIDELITY,  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

http://www.youtube.com/watch?v=Yf8gHpYjvIg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FDEXEVPJA38

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου