Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Διαγραφή Χατζηγάκη από τη Νέα Δημοκρατία με απόφαση Αντώνη Σαμαρά


Διεγράφη από την Κοινοβολουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Σωτήρης Χατζηγάκης, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

"O Αντ. Σαμαράς δεν έθεσε θέμα διαγραφής όσων βουλευτών δεν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Και πολύ καλά έκανε. Να παρακαλάει ο πρόεδρος της Ν.Δ. να έχει διαρροές η Ν.Δ. στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Γιατί; Διότι εάν 5-6 ίσως και παραπάνω γαλάζιοι βουλευτές δεν ψηφίσουν "υπέρ", ο Σαμαράς θα έχει άλλοθι να πιέσει κυρίως στο εξωτερικό και με το επιχείρημα ότι έχει πρόβλημα με τους βουλευτές της Ν.Δ. να μην αναγκαστεί τελικά να βάλει την υπογραφή του" γράφει το fimotro.

Ο Τρικαλινός βουλευτής, διεγράφη εξαιτίας των σημερινών δηλώσεών του για την ύπαρξη «ακροδεξιών σταγονιδίων στην παράταξη’, καλώντας τον κ. Σαμαρά να τους απομακρύνει.

«Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς, προσπαθούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Έχει και λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο», είχε δηλώσει ο κ. Χατζηγάκης…


H σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη "ακροδεξιών σταγονιδίων" μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη "τάσεων" μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική.Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον κ. Σ. Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου