Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο "12ος Πίθηκος" καταζητείται ΚΑΙ στα Τρίκαλα!!


Θα... εντοπιστεί
:
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου - Κεντρική Πλατεία Ερμού & Στουρνάρα 1




12ΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο 12ος Πίθηκος είναι από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την Καλαμαριά. Ασχολείται με την κουλτούρα του hiphop από το 1996, παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται και με το rap από το 1997 και μέχρι τώρα δεν έχει σταματήσει να ζει μέσα από αυτή την κουλτούρα! Ο 12ος ήταν επίσης μέλος της πρώτης ομάδας breakdance που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, την «freakstyle rockers!» Μάλιστα ο ίδιος έχει δήλωση πως αγαπάει το breakdance όπως το rap.

Το 1997 θεωρείται πως είναι μια χρονιά που η κουλτούρα του hip-hop στην Ελλάδα ανθίζει. Μια ομάδα 5 παιδιών του δρόμου, των πάρκων, του graffiti, οι Funky Dust κάνουνε τα πρώτα τους βήματα υπόγεια ηχογραφώντας και με κάποιες συναυλίες δίνουν το παρών δυνατά στην πόλη.(Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά) Ήτανε μια παρέα παιδιών που βάφανε και ξεκινήσανε δειλά δειλά να γράφουνε και κάποια κομμάτια.

Είχανε ετοιμάσει και αρκετές underground κασέτες και ένα LP το 2001. Δυστυχώς η ομάδα μετά από λίγο καιρό το 2002 διαλύεται. Με τον Κrase να έχει φύγει στην Αμερική, ο οποίος ήταν ο μόνος που ήξερε από ηχοληψία και είχε κάποια μηχανήματα στην κατοχή του, ο 12ος Πίθηκος προσπάθησε να βγάλει μόνος του υλικό και χωρίς στήριξη από άλλα συγκροτήματα της πόλης, ηχογραφώντας κυριολεκτικά από δω και από κει.

Το 2004 έχουμε την κυκλοφορία του «Ποιος το Περίμενε.» Έκτοτε συνεχίζει δυναμικά με πολλά καινούργια κομμάτια, τα οποία θα παρουσιάσει σε μια και μοναδική εμφάνιση στην «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Μουσική Σκηνή». Μαζί του θα εμφανιστεί η συνεργάτης του Pelina και ο DJ των Fullface, DJ Twelve.

Opening acts: Νέα Πνοή & Acodice
Έναρξη: 21:00

Προπώληση/Tαμειο : 10 ευρω
Σημείο Προπώλησης : Δισκορυχείο (Καρανάσιου 5)



12ΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ

ΠΕΛΙΝΑ
DJ TWELVE

OPENING ACTS :

ACODICE
ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου