Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ημερίδα με θέμα την αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων στα Τρίκαλα


Μια ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική ημερίδα με θέμα την αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 02-04-2012, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.






Αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν θέματα όπως ο ρόλος και οι δραστηριότητες του ΟΑΣΠ-Ο σεισμός ως φυσικό φαινόμενο, οι επιπτώσεις των σεισμών, μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού, σύνταξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης σχολικών μονάδων για το σεισμό και διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ελένη Αργυροπούλου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανέφερε:



«Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των υπεύθυνων των σχολικών μονάδων, αλλά και των φορέων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  για την κατάρτιση σχεδίων αντισεισμικής προστασίας, και κυρίως για τα μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού.


Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, ώστε να αναληφθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον.



Επειδή η χώρα μας είναι σεισμογενής εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε πολύ μεγάλο  το φορτίο να προστατεύσουμε τα παιδιά».



Χαιρετισμό απηύθηναν επίσης ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Καφανέλης και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λένα Τζιότζιου-Μηλιώνη.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου