Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η αγροτιά να κάνει κόκκινη σπορά ρίχνοντας στην κάλπη ΚΚΕ


Σε μια μαζική συγκέντρωση στο Μεγαλοχώρι μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Άννυ Παπαγιαννοπούλου.








Σε μεγάλο μέρος της ομιλίας της  στάθηκε στα προβλήματα των φτωχών αγροτών , ανέλυσε τις  ρίζες της πολιτικής που τους οδηγεί στην ανέχεια , έκανε  ουσιαστική κριτική  στις θέσεις των άλλων κομμάτων και  παρουσίασε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
 Μεταξύ άλλων η Άννυ Παπαγιαννοπούλου τόνισε:

« Φτώχεια και ξεκλήρισμα γνώρισε η φτωχομεσαία αγροτιά όλα τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το αγροτικό εισόδημα το 2011 μειώθηκε κατά 5,3%, ενώ στην πενταετία 2006 - 2011 η μείωση ήταν στο 22,6%.

Το 2000 ο αριθμός των αγροτοκτηνοτρόφων ήταν 720.000 και το πρώτο τρίμηνο του 2011 ήταν 504.000. Δηλαδή 216.000 λιγότεροι. Στην πραγματικότητα η κατάσταση, είναι ακόμα χειρότερη, γιατί η μείωση του αγροτικού εισοδήματος και το μέγεθος του ξεκληρίσματος των φτωχών και μικρών αγροτών είναι πολύ μεγαλύτερα από τα στατιστικά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα.

Είναι φανερό πως οι αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και του ΠΟΕ, που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στηρίζουν και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, έχουν ως αποτέλεσμα εδώ και χρόνια τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, τη μείωση της αγροτικής παραγωγής, τη μείωση της απασχόλησης στη γεωργία και τη διόγκωση του διατροφικού προβλήματος, ενώ από την άλλη όλο και αυξάνονται τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων που κερδοσκοπούν σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών αγροτικών προϊόντων.

Το κακό είναι ότι οι ρυθμοί φτώχειας και ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών θα επιταχυνθούν, εξαιτίας της συνέχισης εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ. Το αγροτικό εισόδημα θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, αφού οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα θα μειωθούν κι άλλο, σε συνδυασμό με τη μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ το κόστος παραγωγής όλο και θα αυξάνεται.

Κι από κοντά η φοροεπιδρομή και τα χαράτσια σε βάρος της αγροτιάς θα γιγαντωθούν, τσακίζοντας κι άλλο το αγροτικό εισόδημα.

Όπως και οι εργαζόμενοι έτσι και οι μικροί και φτωχοί αγρότες θα οδηγηθούν μαζικά στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και την ανεργία.

Η ακολουθούμενη πολιτική στον τομέα της γεωργίας επιδιώκει να κυριαρχήσουν αποκλειστικά οι μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, όπως γίνεται και στους άλλους τομείς της οικονομίας. Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της ΕΕ, των κομμάτων όπως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΣΥ, «Ανεξαρτητοι Ελληνες» κ.ά., ενώ την πολιτική αυτή δεν αντιστρατεύονται κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.

Είναι κρίσιμο ζήτημα για τη φτωχή αγροτιά τι επιλογές θα κάνει στις επερχόμενες εκλογές. Εχει να επιλέξει ανάμεσα σε κόμματα που ανεξάρτητα αν είναι υπέρ του μνημονίου, (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), ή «αντιμνημονιακά», είναι υπέρ του ευρωμονόδρομου και θα οδηγήσουν την αγροτιά σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και απόγνωση.

 Η πολιτική τους αντικειμενικά θα οδηγήσει στο πέρασμα της γης, της αγροτικής παραγωγής και των επιδοτήσεων, στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών.

Η προοπτική σωτηρίας των μικρομεσαίων αγροτών από τη φτώχεια και το ξεκλήρισμα, καθώς και της εξασφάλισης ενός καλύτερου μέλλοντος, βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για οργάνωση της πάλης για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη ενάντια στα μονοπώλια.

Πολιτική που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, με την εργατική τάξη στην εξουσία που θα την ασκεί σε όφελος όλου του λαού και θα αναπτύσσει την οικονομία και την αγροτική παραγωγή για κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικροπαραγωγών αγροτών.

Ετσι θα εξασφαλίζονται καλό εισόδημα για τους αγρότες - παραγωγούς και ποιοτικά, υγιεινά και φτηνά προϊόντα για την τροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.

Για να γίνει αυτό, όμως, απαιτείται συστράτευση με το ΚΚΕ και μέτωπο αγώνα με την εργατιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Η μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές μπορεί να δώσει ώθηση ώστε να γίνει πράξη αυτή η προοπτική.»

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου