Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ψηφοδέλτιο μάχης

Φωτογραφίες των υποψηφίων
Ψηφοδέλτιo μάχης και ελπίδας για τις δυνατότητες αποφασιστικής ενίσχυσης του Κόμματος στις εκλογές, έδωσε προχτές στη δημοσιότητα η NΕ Τρικάλων του ΚΚΕ..

...ταυτόχρονα με την παρουσίαση τον ψηφοδελτίων του Κόμματος σε όλες της εκλογικές περιφέρειες της χώρας .

Μ' αυτό το ψηφοδέλτια στο χέρι, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα οργώσουν τις επόμενες μέρες τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές, τα χωριά, για να φτάσει όσο γίνεται πιο πλατιά στους ανθρώπους του μόχθου η φωνή του ΚΚΕ. Με το ψηφοδέλτια στο χέρι θα κουβεντιάσουν με τους ανθρώπους που προσεγγίζουν το ΚΚΕ, ιδιαίτερα με τις νέες δυνάμεις που σκέφτονται για πρώτη φορά να κάνουν το σοβαρό βήμα ενίσχυσης και συμπόρευσης με το Κόμμα της εργατικής τάξης, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών και στο τι θα σημάνει για την ίδια τη δύναμη του λαϊκού κινήματος η ενίσχυση του ΚΚΕ.


Και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δίνει την ευκαιρία να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Στα άλλα κόμματα, η ονοματολογία που συζητιέται για τα ψηφοδέλτια έχει να κάνει είτε με... «φανταχτερούς τηλεαστέρες», είτε με κριτήριο την παραπλάνηση του λαού και την εμφάνιση μιας τάχα ανανέωσης ,για όσο το δυνατό καλύτερο «μακιγιάζ» στα κόμματα που ευθύνονται για τα βάρη που έχει φορτωθεί σήμερα ο λαός, είτε με παζάρια ανάμεσα στα διάφορα «τζάκια» του κάθε κόμματος, με προσωπικές φαγωμάρες και φιλοδοξίες.


 Οι υποψήφιοί  τους απέχουν πολύ μακριά από τους λαϊκούς αγώνες και το κίνημα, σπέρνοντας συστηματικά  το συμβιβασμό, τη μοιρολατρία και ότι δήθεν ο λαός δε μπορεί να πάρει την τύχη στα χέρια του και να γίνει αφ΄ρντης του πλούτου που παράγει.


 Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό μας, όπως και τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα, σηματοδοτούν και αυτά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με τη σαπίλα των άλλων κομμάτων που υπηρετούν και ενσωματώνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πλαισιώνονται με αγωνιστές που είναι κομμάτι του λαού: Στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αγωνιστές αγρότες της ΠΑΣΥ, συνδικαλιστές των ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, γυναίκες που δίνουν μάχες μέσα από τους συλλόγους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέτωπα πάλης, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση. Άνθρωποι δοκιμασμένοι στο μετερίζι του αγώνα, ταγμένοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, χωρίς κανένα απολύτως «προσωπικό συμφέρον».Με τέτοια κριτήρια στελεχώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό μας.


Τέτοιους αγωνιστές έχει το ΚΚΕ. Με τέτοιους αγωνιστές και την πολιτική του Κόμματος, κι όχι με μια δυο διασημότητες, μπορεί και από το μετερίζι των εκλογών ο λαός να κάνει βήμα μπροστά στη δική του προοπτική. Να ενισχύσει την ταξική πάλη με την ενίσχυση του ΚΚΕ για τις επόμενες μάχες που έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και θα είναι σκληρές, για την πορεία στο δικό του δρόμο ανάπτυξης.Από τους 424 συνολικά υποψήφιους πανελλαδικά το 50%  συμμετέχουν για πρώτη φορά  με συνδυασμούς του ΚΚΕ. Ακόμα, εξετάζοντας τα ψηφοδέλτια ανά ηλικιακή κατηγορία, πλειοψηφούν οι νέοι ηλικίας από 25 έως 39 χρόνων , όπως συμβαίνει και στα Τρίκαλα. Παράλληλα, πάνω από το 35% των υποψηφίων είναι γυναίκες, ποσοστό που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση, στο νομό Τρικάλων οι γυναίκες πλειοψηφούν στο ψηφοδέλτιο , σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στην ενεργή συμμετοχή των γυναικών στο κίνημα.Να, λοιπόν, γιατί και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι όπλο υπέρ του λαού στη μάχη των εκλογών. Γιατί σηματοδοτεί την καθαρότητα και τη συνέπεια της πολιτικής του ΚΚΕ, δείχνει  ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να στηριχτούν στο ΚΚΕ και να το δυναμώσουν.Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων

1. Καΐκης  Γεώργιος :  Δημοτικός Σύμβουλος  Τρικκαίων , μέλος του ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων Τρικάλων
2. Κανταρτζής Αχιλλέας :, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής
3. Μπακάση Βασιλική:  πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων , μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων  και του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) .
4. Παπαγιαννοπούλου Στεργιανή (Άννυ) :  μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων. .
5. Πετράκη Ειρήνη: Γραμματέας του ΔΣ της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων.
6. Στεργίου Ευαγγελία : δημοτικός Σύμβουλος  Φαρκαδόνας.
7. Τσίγκας Πέτρος :, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ.

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου